default-image

Κενά στα σχολεία, αγωνία για τους καθηγητές

Κρήτη
Κενά στα σχολεία, αγωνία για τους καθηγητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινητοποίηση από το σύλλογο εκπαιδευτικών Ηρακλείου Δομίνικος Θεοτοκόπουλος και την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Κρήτης, με σκοπό να αναδείξουν φλέγοντα ζητήματα.

Kενά, διαθεσιμότητα, αξιολογήσεις ,τα αγκάθια της εκπαίδευσης.Γονείς, εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστές, φορείς και εκπρόσωποι της διδασκαλικής ομοσπονδίας βρέθηκαντο μεσημέρι στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Κρήτης προκειμένου να συζητήσουν τα φλέγοντα αυτά ζητήματα.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από το σύλλογο εκπαιδευτικών Ηρακλείου Δομίνικος Θεοτοκόπουλος και την ΕΛΜΕ ηρακλείου, με στόχο να αναδείξουν στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολο Κλινάκη, τις ελλείψεις που υπάρχουν στην εκπαίδευση.

Τα κενά πολλά και οι ελλείψεις τραγικές , όπως τονίζουν, ενώ υπογραμμίζουν παράλληλα την ανάγκη εξεύρεσης λύσης και κάλυψης των εκπαιδευτικών αδυναμιών.

Σε παγκρήτιο επίπεδο 1321 κενά

Το Ηράκλειο είναι, δυστυχώς, μέσα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών, μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα κενά αγγίζουν τα 574, ενώ σε παγκρήτιο επίπεδο φτάνουν τα 1321. Την ίδια στιγμή και πάλι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σε  πανελλήνιο επίπεδο υπάρχουν περίπου 1.725 κενά σε δασκάλους, εκ των οποίων τα περισσότερα αφορούν στα ολοήμερα σχολεία, ενώ υπολογίζουν ότι τα κενά σε καθηγητές ειδικοτήτων ξεπερνούν τα 3.500.  Το υπουργείο πάντως από την πλευρά του υπόσχεται την κάλυψη των κενών θέσεων μέχρι τέλος του μήνα, επισημαίνοντας πως τις επόμενες εβδομάδες θα προσλαμβάνονται διαρκώς εκπαιδευτικοί.

Την ίδια ώρα , ο Απόστολος Κλινάκης,  σημειώνει ότι έχει γίνει καλή προετοιμασία από πλευράς περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης.

Της Φωτεινής Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News