default-image

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο

Κρήτη
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πλατεία Ελευθερίας διοργανώνει αύριο συλλαλητήριο ο ΣΥΡΙΖΑ στις 18.30 το απόγευμα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μια δολοφονία την οποία σχεδίασαν και εκτέλεσαν με απίστευτη μανία και μίσος μέλη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Ένα χρόνο όμως μετά ακόμα δεν έχει οριστεί η δίκη των κατηγορουμένων που αφαίρεσαν τη ζωή από ένα νέο άνθρωπο.

Ένα χρόνο μετά τα τάγματα εφόδου συνεχίζουν τις επιθέσεις κατά αλλοδαπών μεταναστών, ομοφυλοφίλων, αντιφασιστών, κατά παντός ημεδαπού ή αλλοδαπού που δεν ασπάζεται τη ναζιστική ιδεοληψία τους, τις πρακτικές εγκληματικής οργάνωσης που υιοθετούν, τα κηρύγματα μίσους.

Από την πλευρά της συγκυβέρνησης δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου καθώς ακροδεξιά κυβερνητικά στελέχη θεωρούν τη Χ.Α προνομιακό συνομιλητή τους και ενδεχόμενο πολιτικό σύμμαχο στη μάχη τους να κρατηθούν στην εξουσία.

Το βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου - Κασσιδιάρη απεκάλυψε πέραν πάσης αμφιβολίας τις ιδιαίτερες σχέσεις και επαφές με μέλη της Χ.Α.

Μια υπόθεση που εντέχνως αποσιωπήθηκε αλλά οι υπόγειες διαδρομές δεν διεκόπησαν ποτέ.

Το φαινόμενο ανόδου της ακροδεξιάς απειλεί πλέον όλη την Ευρώπη και ουδείς δικαιούται να το αγνοεί.

Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η ύφεση, οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές οι οποίες ακολουθούνται σε όλη την Ευρώπη που υποτάσσεται στις επιταγές του Βερολίνου, τα καταστροφικά μνημόνια στην περίπτωση της χώρας μας, είναι οι κύριοι παράγοντες που εξέθρεψαν και εξακολουθούν να τροφοδοτούν το αυγό του φιδιού.

Ο φασισμός απειλεί τη δημοκρατία στον πυρήνα της, τις αξίες του πολιτισμού μας, την κοινωνική συνοχή, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αντιμετώπιση του μας αφορά όλους.

Καλούμε όλες και όλους τους δημοκράτες, αντιφασίστες πολίτες, τους φορείς, τα κινήματα, τις συλλογικότητες, τα σωματεία, την τοπική αυτοδιοίκηση να δώσουν μαζικό παρόν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο αυτή την Πέμπτη, 18/09/2014 και ώρα 6:30 μμ στην πλατεία Ελευθερίας για να στείλουμε το μήνυμα της συλλογικής μηδενικής ανοχής στο φαινόμενο του φασισμού, στους εγκληματίες με τη σβάστικα που χτυπούν, δολοφονούν, απειλούν την ίδια την κοινωνία, απαιτώντας την άμεση δίκη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News