default-image

Σκληρή απάντηση του διεθυντή στις καταγγελίες περί βιασμού

Κρήτη
Σκληρή απάντηση του διεθυντή στις καταγγελίες περί βιασμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατηγορηματικός και σκληρός ήταν στην απάντησή του για τις καταγγελίες περί βιασμού ασθενούς στην Ψυχιατρικής Κλινική του ΠΑΓΝΗ, ο διευθυντής της Κλινικής κ. Αλέξανδρος Βγόντζας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV".

Όπως είπε «το θέμα δεν είναι αν αισθάνομαι δικαιωμένος αλλά ότι ο συνήγορος της μητέρας του 24χρονου είχε μιλήσει για άγριο βιασμό και ο άγριος βιασμός αποδείχτηκε μύθευμα. Υπήρξε άγριος "βιασμός της αλήθειας". Οι φρικιαστικές κατηγορίες κατέρρευσαν. Θύματα ήταν ο ασθενής και η οικογένειά του. Στόχος η Ψυχιατρική Κλινική και οι εργαζόμενοί της. Η συγνώμη του συνηγόρου δεν έχει ακουστεί ακόμα και δεν μας αρκεί».

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Υπενθυμίζεται ότι σε καταγγελία φιάσκο δείχνει να εξελίσσεται η υπόθεση του φερόμενου βιασμού 24χρονου στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ. Σήμερα, με βάση την ανεπίσημη εικόνα από την ιατροδικαστική εξέταση κατά την οποία ήταν παρούσα και η πραγματογνώμονας της μητέρας, ο δικηγόρος της δήλωσε πως δεν προκύπτουν στοιχεία πρόσφατου βιασμού. Η σημερινή εξέλιξη δικαιώνει πλήρως την αρχική τοποθέτηση του διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ που δήλωσε εξαρχής ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται».        

Λίγα λεπτά μετά τις 12:30 μ.μ. ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στον 24χρονο που νοσηλευόταν στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

"Πρόσφατος βιασμός δεν επιβεβαιώνεται"

Ο κ. Διονύσης Βέρας, συνήγορος της μητέρας που έκανε την καταγγελία, σε δηλώσεις του πριν από λίγο ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Επίσημη ενημέρωση δεν μπορούμε να έχουμε - θα το δούμε ανακριτικά. Ανεπίσημα επαληθεύεται αυτό που έλεγα, να περιμένουμε τα στοιχεία. Πρόσφατος βιασμός δεν επιβεβαιώνεται. Δεν εντοπίζονται πρόσφατες ρήξεις, επομένως επαληθεύεται το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτό που υποστηρίχτηκε κατά την άποψή μου δεν επιβεβαιώνεται, δεν ξέρουμε όμως αν κάποιος ασέλγησε. Η μητέρα μιλούσε για εικόνα του παιδιού που συνδέεται με παρατεταμένο βιασμό, σημείο για το οποίο υπήρξε αντιπαράθεση με την τεχνικό σύμβουλο που ορίστηκε για την υπόθεση».

Στην ανεπίσημη ενημέρωση ο δικηγόρος συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ότι, «όσον αφορά την καταγγελία για τις χειροπέδες και τα σημάδια στα χέρια του παιδιού, έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις ενδεχομένως να αποτελεί και προσπάθεια αυτοπροβολής του νεαρού».

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πέραν της ιατροδικαστικής εξέτασης, αναμένεται και η διενέργεια μιας σειράς άλλων εξετάσεων, όπως στα ρούχα του 24χρονου, ούτως ώστε να αποφανθούν το τι ακριβώς έχει συμβεί και σε ποιο χρόνο.

Με τις δηλώσεις του δικηγόρου επιβεβαιώνεται όσα υποστήριξε αρχικά ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής που μιλούσε για αβάσιμες καταγγελίες.

Η καταγγελία

Η γυναίκα καταγγέλλει πως, όταν επισκέφθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική το γιο της, διαπίστωσε πως ο 24χρονος δεν εμφάνιζε σημάδια βελτίωσης και ότι η κατάστασή του χειροτέρευε. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισε, όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, να τον πάρει στο σπίτι, όπου εκεί ανακάλυψε ότι το παιδί της στο σώμα του έφερε πληγές... Έτσι στράφηκε στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι το παιδί της έχει υποστεί ακόμη και σεξουαλική κακοποίηση.

Ανυπόστατες

«Εντελώς αβάσιμες και ανυπόστατες» θεωρεί στο μεταξύ τις καταγγελίες ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ κ. Αλέξανδρος Βγόντζας. «Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η κλινική είναι ανοικτή σε κάθε έρευνα.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, που θα διερευνήσουν το βάσιμο ή όχι αυτών των καταγγελιών, καθώς και τα κίνητρα», συμπλήρωσε.

Η μητέρα είχε ευχαριστήσει

Ο 24χρονος, όπως ο κ. Βγόντζας κατέστησε σαφές, «προσήλθε στην κλινική με την Αστυνομία, φορώντας χειροπέδες κατόπιν βίαιης συμπεριφοράς στο σπίτι». Ο νεαρός, όπως διευκρίνισε ο κ. Βγόντζας, εισήχθη στην κλινική στις 5 Σεπτεμβρίου σε κακή κατάσταση και ύστερα από μια εβδομάδα παραμονής του, και συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη, εξήλθε από αυτήν σε πολύ καλή κατάσταση και μάλιστα με τις ευχαριστίες της μητέρας.

«Δε γνωρίζω για ποιο λόγο οι ευχαριστίες μετατράπηκαν σε καταγγελίες», κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News