Κρήτη

"Η βραδιά του Ψηλορείτη" στο Ηράκλειο

Το φινάλε των 7ήμερων εκδηλώσεων για την "Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2014/World Tourism Days 2014", που εορτάζεται από την Περιφέρεια Κρήτης, θα δώσει "Η βραδιά του Ψηλορείτη" στις 28 Σεπτεμβρίου 2014.

Μια ακόμη βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση και την κουλτούρα της Κρήτης, την κρητική διατροφή και υγεία, την κρητική ενδυμασία αλλά κυρίως την κρητική μουσική και το χορό θα μας παρουσιάσει ο Αχιλλέας Δραμουντάνης με το συγκρότημά του και τις σχολές χορού Θανάση Μαυρόκωστα.

Μια ιδιωτική πρωτοβουλία του Αχιλλέα Δραμουντάνη που τείνει να γίνει θεσμός, προωθώντας την Κρήτη και τις παραδόσεις της σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μια βραδιά βγαλμένη από την ψυχή της Κρήτης.

Πιο αναλυτικά, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης στο κέντρο του Ηρακλείου. Στον αύλειο χώρο θα υπάρχουν εκθεσιακά περίπτερα από τα χωριά του Ψηλορείτη και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μάθει τον παραδοσιακό τρόπο "αντικριστού" ψησίματος, να δοκιμάσει τοπικά γλυκά και εδέσματα, να μάθει για τις παραδοσιακές στολές και τα υποδήματα "στιβάνια" αλλά ακόμα και κρητικά έγχορδα όργανα (π.χ. κρητική λύρα). Ο Αχιλλέας Δραμουντάνης με το συγκρότημά του θα αντηχούν στην πλατεία με παραδοσιακά τραγούδια με μεγάλη ιστορία από την Κρήτη ενώ οι χορευτές των σχολών Θανάση Μαυρόκωστα θα μας ταξιδεύουν χορεύοντας παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια