default-image

Δουλειά σε 10.000 ανέργους

Κρήτη
Δουλειά σε 10.000 ανέργους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον "αέρα" θα αρχίσουν να βγαίνουν διαδοχικά προσεχώς οι προκηρύξεις για τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, αρχής γενομένης από την προκήρυξη για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, κυρίως σε Δήμους, που βρίσκεται στα σκαριά. Ρυθμίζονται πλέον οι τελικές λεπτομέρειες και αναμένεται σε ένα περίπου μήνα από σήμερα.

Ήδη, εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ολοκληρώσει το υπουργείο Εργασίας την κατανομή ανά δήμο και θα τη στείλει στον ΟΑΕΔ, προκειμένου να συντάξει τη νέα προκήρυξη. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αναμένεται να "τρέξει" στα μέσα Οκτώβρη.

Με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει, το πρώτο πακέτο των 10.000 θέσεων θα αφορά αποκλειστικά ειδικότητες υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Αρχικά η πρώτη προκήρυξη για τις 10.000 θέσεις θα περιλαμβάνει μια ειδικότητα, αυτή της ΥΕ Γενικών Καθηκόντων. Οι Δήμοι ωστόσο έχουν ζητήσει να περιληφθούν και άλλες ειδικότητες, όπως ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, ΥΕ Εργατών Κήπου, ΥΕ Εργατών Πυρασφάλειας και Πυροπροστασίας.

Συνολικά οι Δήμοι έχουν ζητήσει περισσότερα από 42.000 προσλήψεις για ειδικότητες όπως βοηθούς βρεφοκόμους, βρεφονηπιοκόμους, εργαζόμενους γενικών καθηκόντων, διοικητικούς υπαλλήλους, ηλεκτρολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και υπαλλήλους πληροφορικής.

Πριν από λίγες μέρες το υπουργείο Εργασίας ζήτησε από τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού να καταχωρίσουν-επικαιροποιήσουν τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί έως τώρα σε διάφορες ειδικότητες, οι οποίες μπορούν να καλυφθούν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Μάλιστα, η προθεσμία που έδωσε το υπουργείο ήταν τόσο στενή, που έληξε σε δύο μέρες.

Αντίθετα με ό,τι έγινε πέρυσι, όταν και υπήρξε ένα σχετικό "ψαλίδι" στις θέσεις για τους Δήμους, φέτος, όπως όλα δείχνουν, οι Δήμοι θα "πρωταγωνιστήσουν" στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας.

Του Μπάμπη Σαββίδη

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Νέα Κρήτη"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News