Κρήτη

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στο πλευρό των Παλαιστινίων

"Γυναίκες ξεσηκωθείτε κάθε ώρα που περνάει σκοτώνεται και ένα παιδί στη Γάζα". Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι γυναίκες των ομάδων, συλλόγων της  Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας στο Ηράκλειο καταγγέλλοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις βάρβαρες και απροκάλυπτες όπως σημειώνουν δολοφονίες αμάχων και μικρών παιδιών στην Παλαιστίνη, συνολικά του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους καλώντας όλο τον κόσμο να συμμετέχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό απόψε στις 7 στα Λιοντάρια:

" Τις δολοφονικές επιθέσεις ενθαρρύνουν με τη στάση τους οι  ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις της ΕΕ. Εν μέσω της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού, η ελληνική κυβέρνηση προχωρεί σε παραπέρα σύσφιξη των στρατιωτικών, οικονομικών και πολιτικών σχέσεων με την δολοφονική κυβέρνηση του Ισραήλ.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες, στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και καλούμε όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, άνεργες, αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενες, νέες της χώρας μας αλλά και σε όλο τον κόσμο να κινητοποιηθούμε ενάντια στον νέο έγκλημα που συντελείται.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία του Ηρακλείου να καταδικάσει τις νέες δολοφονικές επιδρομές σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Να καταδικάσει όλους αυτούς που άμεσα ή άμεσα στηρίζουν τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

•      Να σταματήσουν άμεσα οι δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.

•      Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

•      Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.

•      Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας -  Ισραήλ.

•      Ανεξάρτητο, βιώσιμο, πλήρως κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

•      Να κλείσει τώρα η ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας - Καμία σκέψη για χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου Καστελίου για τη δημιουργία νέας βάσης των ιμπεριαλιστών".

Σχόλια