default-image

Αγροτικός Αύγουστος... με φοροδιαφυγή (;)

Κρήτη
Αγροτικός Αύγουστος... με φοροδιαφυγή (;)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κόντρα μεταξύ των διοργανωτών και του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων εξελίσσεται η φετεινή διοργάνωση της έκθεσης « Αγροτικός Αύγουστος» στα Χανιά.

Σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα το πρόγραμμα της φετινής έκθεσης, ωστόσο ο ΕΣ με αιχμηρή ανακοίνωση του, υποστηρίζει ότι η έκθεση έχει μετατραπεί σε λαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική αιμορραγία για τις εμπορικές επιχειρήσεις των Χανίων, ενώ κάνει λόγω και για τεράστια φοροδιαφυγή.

Ο ΕΣ υποστηρίζει ότι τα  τελευταία χρόνια στα Χανιά, ο Αγροτικός Αύγουστος ξεφεύγει της αποστολής του που είναι η προβολή και η διαφήμιση των τοπικών προϊόντων και μετατρέπεται σε μια δεύτερη λαϊκή αγορά όπου κυρίαρχος στόχος είναι η λιανική πώληση διαφόρων προϊόντων και για τούτο η διάρκεια του συνεχώς αυξάνεται.

Αυτό μπορεί να γινόταν ανεκτό από τους εμπόρους πριν την οικονομική κρίση που πλέον έχει γονατίσει την τοπική αγορά ενώ όσοι πρόσμεναν από τον τουρισμό, διαπιστώνουν δυστυχώς ότι η αύξηση των επισκεπτών δεν συνοδεύεται και από αύξηση των εισπράξεων.

Είναι προφανές ότι η συνέχιση του Αγροτικού Αυγούστου όχι σαν έκθεση αλλά σαν λιανεμπόριο συνιστά αθέτιμο ανταγωνισμό σε μη νόμιμο περιβάλλον μιας και υπάρχει από την μία η σαφής κοινή υπουργική απόφαση περί εκθέσεων που ορίζει την «απαγόρευση λιανικής πώλησης εκθεμάτων εντός του εκθεσιακού χώρου κατά την διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης».

Αίσθηση προκαλεί και η αναφορά του Συλλόγου που ευθέως κάνει λόγο, για τεράστια φοροδιαφυγή κατά την εκθεση:

«Γνωρίζουμε όλοι ότι κατά την διάρκεια των εκθέσεων τα προηγούμενα χρόνια, όχι απλά δεν κόβονταν αποδείξεις αλλά δεν υπήρχαν καν ταμιακές μηχανές στα περισσότερα περίπτερα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News