Κρήτη

Στη Βουλή το θέμα με τα "ναρκωμένα" παιδιά

Εξακολουθούν να σοκάρουν οι εικόνες των μικρών παιδιών που ναρκωμένα κοιμούνται στις αγκαλιές των "μανάδων", συντηρώντας την καλοστημένη επιχείρηση απάτης, των απανταχού συγκινημένων από το θέαμα που προσφέρουν αβίαστα τα κέρματα από το πορτοφόλι τους.

Πάρα τις προσπάθειες του περιορισμού του φαινομένου αυτής της απάνθρωπης μορφής επαιτείας και πάρα την ερώτηση στη Βουλή του Μανώλη Κεφαλογιάννη μετά από την αποκάλυψη της "Ν.Κ.", το φαινόμενο πανελλαδικά φαίνεται να κρατεί καλά.

Οι καταγγελίες γονέων πανελλαδικά, που δεν μπορούν να πιστέψουν πως μικρά παιδιά δεν κινούνται και ουσιαστικά αναίσθητα κείτονται στην αγκαλιά ενηλίκων που τα εκμεταλλεύονται δίνουν και παίρνουν και μέσω του διαδικτύου κάνουν το γύρο του κόσμου.    

Γυναίκα που κάθεται κατάχαμα, κρατά στα χέρια της ένα κοιμισμένο μικρό αγόρι και αποσκοπεί στον οβολό των περαστικών.

Κοριτσάκι που "κοιμάται" συνεχώς στην αγκαλιά μιας γυναίκας που κανείς δε γνωρίζει εάν είναι η μητέρα του, χωρίς να κλαίει, να γκρινιάζει, να αντιδρά.

Εύλογα κανείς αναρωτάτε πως ένα παιδί σε αυτήν την ηλικία κοιμάται συνεχώς. Πολλοί κοντοστέκονται κοιτάζοντας αυτά τα μωρά και συνειδητοποιούν πως κάτι δεν πάει καλά.

Το θέμα  με τα ναρκωμένα παιδιά στους δρόμους που αποκάλυψε η "Νέα Κρήτη" έφερε με ερώτηση του στη Βουλή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς τη λήψη μέτρων.

Όμως πάρα της προσπάθειες της αστυνομίας πανελλαδικά το φαινόμενο δεν λέει να εξαλειφθεί.  

Η συγκεκριμένη μορφή επαιτείας προσβάλλει βάναυσα τόσο τους κατοίκους της Κρήτης όσο και του ξένους επισκέπτες μας που κατά καιρούς απευθύνονται στις Αρχές αλλά και στην "ΚΡΗΤΗ TV". Όπως έγινε πέρυσι με την νοσοκόμα από τη Φιλανδία που ήρθε στο Ηράκλειο για διακοπές και διαπίστωσε όπως υποστηρίζει ιδίοις όμασι το φαινόμενο. 

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές του πώς έχει διαμορφωθεί ο "χώρος" της ζητιανιάς, στην Ελλάδα. Αν κάποτε η ζητιανιά ήταν η τελευταία λύση των ταπεινών και κατατρεγμένων, σήμερα είναι μια ολόκληρη "βιομηχανία", με "επαγγελματίες" και τεράστια κέρδη.

Σχόλια