default-image

Το Μαλεβίζι ο "τυχερός" δήμος για το ελάχιστο εισόδημα

Κρήτη
Το Μαλεβίζι ο "τυχερός" δήμος για το ελάχιστο εισόδημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δήμο του νομού Ηρακλείου με πληθυσμό έως 25.000 κατοίκους θα δοθεί από τον Σεπτέμβρη το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Το υπουργείο Εργασίας αποκωδικοποιεί τα κριτήρια και τους δικαιούχους του επιδόματος, το οποίο όπως διαβεβαίωσε χθες ο κ. Κεγκερογλου, θα είναι συμπληρωματικό και δε θα καταργεί τυχόν άλλα επιδόματα που λαμβάνει ο ίδιος δικαιούχος. Πάντως, μετά τη δημοσιοποίησης και νέας μελέτης, φαίνεται ότι έρχονται και νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό, για ηλικιακά όρια και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Ο δήμος Μαλεβιζίου θα είναι ο τυχερός και ένας από τους 13 σε όλη τη χώρα, στους κατοίκους του οποίου, θα διατεθεί έστω και πιλοτικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από την 1η του Σεπτέμβρη. Αυτό αποκάλυψε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κρήτη ο υφυπουργόε Εργασίας κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, με το προφίλ του δήμου που περιέγραψε να δείχνει αυτόν του Μαλεβιζίου.

Τεράστια θα είναι τώρα η οικονομική ανάσα για τους δημότες από το Μαλεβίζι, ενώ θα δοθεί με βάση το εισόδημα και τα περιουσιακά κριτήρια.

Η οικονομική ενίσχυση θα είναι:

• 200 ευρώ το μήνα για ένα άτομο που έχει ετήσιο εισόδημα έως 2.400 ευρώ

• Ως 400 ευρώ για 4μελή οικογένεια με 2 ανήλικα παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 4.800 ευρώ.

• Για οικογένειες ανέργων που έχουν ενήλικα παιδιά η μηνιαία οικονομική ενίσχυση θα είναι έως 400 ευρώ για 4μελή οικογένεια με 2 ενήλικα παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ.

Εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια η υπουργική απόφαση προβλέπει και κριτήρια ακίνητης περιουσίας. Συγκεκριμένα το κριτήριο θα είναι 90.000 ευρώ για την ακίνητη περιουσία, και θα αυξάνεται ανά 15.000 ευρώ ανά άτομο.

Όπως τόνισε μάλιστα ο κ. Κεγκέρογλου «οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν και μία σειρά άλλων κοινωνικών παροχών».

Ο υφυπουργός Εργασίας μίλησε για τις νέες εξελίξεις στο ασφαλιστικό, αλλά και για την κατάργηση του ορίου συνταξιοδότησης που μέχρι στιγμής αγγίζει τα 62 έτη, το οποίο σαν μέτρο αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα.

Να μην ακούν σε Κασσάνδρες και σε παραφιλολογίες προέτρεψε ο Β. Κεγκέρογλου τους ασφαλισμένους, ώστε να επιχειρούν την πρόωρη συνταξιοδότηση, καθώς οι νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό έχουν ήδη ψηφιστεί και είναι όσο το δυνατό πιο ευνοϊκές.

Του Λευτέρη Κουμαντάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News