Κρήτη

Έψαχναν δύο μήνες το Μαζιώτη στην Κρήτη

Ισπανία και πιθανότατα Κρήτη ήταν οι πρώτοι σταθμοί του Νίκου Μαζιώτη και της Παναγιώτας Ρούπα το πρώτο διάστημα μετά τη φυγή τους τον Ιούλιο του 2012, όταν αποφάσισαν να παραβιάσουν τους περιοριστικούς όρους με τους οποίους είχαν αποφυλακιστεί.

Όπως έγινε γνωστό, από τις πληροφορίες που διαρρεύσαν μετά τη σύλληψή του, ίχνη του ζευγαριού είχαν εντοπιστεί από την ΕΥΠ στην Κρήτη, χωρίς όμως οι έρευνες που έγιναν στο νησί να καταλήξουν σε θετικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες, στελέχη της ΕΥΠ και της Αστυνομίας κλίθηκαν να εξακριβώσουν τις πληροφορίες θέτοντας για περίπου δύο μήνες σε κλοιό τη Γαύδο, αλλά και την ευρύτερη παραλιακή ζώνη στο νότο του νομού Χανίων, από τον Αύγουστο έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον χαρακτηρισμένο ως επικίνδυνο τρομοκράτη και άτομα που τον πλαισίωναν το επίμαχο διάστημα. Πάντως, ο ίδιος ο Μαζιώτης δε φαίνεται να εντοπίστηκε στο διάστημα της παρακολούθησης των περιοχών που είχαν υποδειχτεί.

Το γεγονός αυτό πάντως, ίσως εξηγεί κατά πολύ το λόγο για τον οποίο επανέρχονται διαρκώς στο προσκήνιο εκτιμήσεις που αναφέρουν, ότι η Κρήτη αποτελεί χώρο από τον οποίο πυρήνες του χώρου της τρομοκρατίας προμηθεύονται το βαρύ οπλισμό τους.

Η διαδρομή που ακολούθησε ο Μαζιώτης μετά τη φυγή του θεωρείται πως ήταν: Ισπανία - Κρήτη - Οδός Υψηλάντου 27 στα όρια Αμαρουσίου - Πεύκης.

Ο πρώτος προορισμός, σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., είναι απόλυτα εξακριβωμένο πως ήταν η Ισπανία.

Για κάποιους μήνες το καταζητούμενο ζευγάρι και ο ανήλικος γιος τους φέρονται να είχαν καταλύσει σε φάρμα-στέκι αναρχικών. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενημέρωσαν τους Ισπανούς συναδέλφους τους και έστειλαν τα απαιτούμενα στοιχεία για διασταύρωση.

Οι Ισπανοί αστυνομικοί εντόπισαν παλαμικό αποτύπωμα του καταζητούμενου τρομοκράτη, ωστόσο η κινητοποίηση για τον εντοπισμό του δεν είχε αίσια έκβαση καθώς όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, πρόλαβε να διαφύγει επιστρέφοντας στην Ελλάδα.

Της Έλλης Κοκάλη

Σχόλια