default-image

''Με δύο ταχύτητες συνεχίζει να κινείται η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ''

Κρήτη
''Με δύο ταχύτητες συνεχίζει να κινείται η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την είδηση ότι «εγκρίθηκε τελικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ποσό 28,8 εκ. ευρώ για την εκκαθάριση των αποζημιώσεων του 2011 του ΕΛΓΑ, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο περονόσπορος», ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ  Μιχάλης Κριτσωτάκης δήλωσε:

«Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εξακολουθεί να κινείται με δύο ταχύτητες: πολύ γρήγορα όταν πρόκειται για περικοπές μισθών, συντάξεων, δικαιωμάτων, για ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και περιουσίας του ελληνικού λαού και με ρυθμούς «χελώνας» όταν πρόκειται για αποζημιώσεις αγροτών και εργαζομένων ακόμα και όταν υπάρχουν αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Στην περίπτωση των αποζημιώσεων των αμπελοκαλλιεργητών για την καταστροφή που υπέστησαν από τον περονόσπορο το 2011 χρειάστηκε να φτάσουμε στα μέσα του 2014 προκειμένου να διαφαίνεται η ελπίδα για την καταβολή τους!

Αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εδώ και ένα χρόνο, έχει  εγκρίνει αποζημίωση μέσω των ΠΣΕΑ, για τις ζημιές από περονόσπορο στις αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις το 2011, οι αγρότες μας περιμένουν «την έγκριση του απαιτούμενου προϋπολογισμού μέσω ΠΣΕΑ» καθώς και «την έκδοση σχετικής ΚΥΑ ενεργοποίησης της όλης διαδικασίας»!

Καθυστερούν από το 2011 και μπορεί, όταν επιτέλους πράξουν το αυτονόητο, να θεωρούν ότι κάνουν και χάρη στους δικαιούχους. Το μεγαλύτερο βεβαίως «αμάρτημα» είναι ότι δεν έχουν κάνει ένα σχέδιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πρωτογενή τομέα.

Οι αγρότες, όπως και όλοι οι μικρομεσαίοι, μισθωτοί, άνεργοι και συνταξιούχοι,  έχουν πέσει θύματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της χρόνιας αδιαφορίας των κυβερνώντων.

Υπάρχει άμεση ανάγκη η χώρα και οι έλληνες πολίτες να απαλλαγούν από την καταστροφική πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης, που έχει οδηγήσει στην ύφεση, την απαξίωση και την εγκατάλειψη.

Ο τόπος μας χρειάζεται  πολιτική ανάπτυξης και βασικός παράγοντας για την επίτευξή της είναι η στήριξη των αγροτών.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News