Κρήτη

Η φρενίτιδα συνεχίζεται και ο "Σήφης" παραμένει καλά κρυμμένος (video)

Μπορεί οι φάκες να έχουν στηθεί και οι αρμόδιες Αρχές να περιμένουν να πιάσουν το γνωστό πια σε όλους "Σήφη", τον κροκόδειλο που έχει κάνει σπίτι του το φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο, ωστόσο ο κόσμος φαίνεται ότι ασχολείται περισσότερο με τη χιουμοριστική άποψη του θέματος. Έτσι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικά στο διαδίκτυο κυκλοφορεί πληθώρα χιουμοριστικών αναρτήσεων, ακόμη μαντινάδων.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Και μόνο στο άκουσμα του Σήφη του κροκόδειλου, που έκανε προ ημερών την εμφάνισή του στο φράγμα Ποταμών, προκαλείται φρενίτιδα, αλλά και αναταραχή η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με τις Αρχές που αναζητούν τρόπο για να πιάσουν τον κροκόδειλο και να τον απομακρύνουν από το φράγμα αλλά και στον κόσμο που στα μάτια του τεράστιου ερπετού έχει βρει την έμπνευση και το χιούμορ του.

Η είδηση που έγινε γρήγορα γνωστή σε όλη την Ελλάδα - και όχι μόνο - προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μαντινάδες και ανέκδοτα δίνουν και παίρνουν… Η χιουμοριστική διάθεση περισσεύει ενώ δε λείπουν και κοινωνικά μηνύματα.

Όσο για κάποιους, δε δίστασαν να δημιουργήσουν και ολόκληρη σελίδα στο facebook με όλα τα νεότερα από την ασυνήθιστη για τα δεδομένα της Κρήτης ιστορία. Μία γρήγορα αναζήτηση στις αναρτήσεις στην εν λόγω σελίδα δείχνει και το πάθος με το οποίο κάποιοι απολαμβάνουν την ύπαρξη του κροκόδειλου στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα οι φάκες που έχουν στηθεί από χθες παραμένουν άδειες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες εποπτεύουν την περιοχή ούτως ώστε να δουν κατά πόσο ο κροκόδειλος θα παγιδευτεί στις ειδικές κατασκευές για να τον απομακρύνουν στη συνέχεια από το φράγμα.

Παρά ταύτα η περιέργεια του κόσμου δε φαίνεται να λειτουργεί θετικά στην κατεύθυνση αυτή, μιας και το ερπετό, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, θα παραμείνει κρυμμένο απέναντι στην οχλαγωγία που αντιλαμβάνεται στο χώρο.

Της Νικόλετας Σφακιανάκη

Σχόλια