default-image

Στο νοσοκομείο χωρίς εξετάσεις γιατί δεν είχε να πληρώσει

Κρήτη
Στο νοσοκομείο χωρίς εξετάσεις γιατί δεν είχε να πληρώσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη περιπέτεια έζησε επί τέσσερις και πλέον ώρες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ένας 45χρονος άνδρας που από την παραλία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο λόγω έντονου πόνου που αισθάνθηκε στο στήθος.

Ο 45χρονος αποδείχθηκε ότι στο νοσοκομείο που πήγε θα ζούσε ακόμη μεγαλύτερο εφιάλτη, αφού ως απολυμένος και με την σιγουριά ότι δεν είναι ασφαλισμένος, επί της ουσίας απειλήθηκε ότι αν δεν πληρώσει ή αν δεν υπογράψει για την αποδοχή της οφειλής και την μεταφορά της στην Εφορία, οι εξετάσεις του θα ακυρώνονταν, όποιο πρόβλημα υγείας και αν αντιμετώπιζε, όσο οξύ και αν ήταν σαν περιστατικό, όσο και αν απειλούσε εκείνη την ώρα τη ζωή του.

Ο κ. Θαλασσινός μιλώντας στο neakriti.gr τόνισε ότι τελικά η περιπέτεια έληξε όταν διαπιστώθηκε πως αν και απολυμένος, ασφάλεια είχε, οπότε οι εξετάσεις του έγιναν κανονικά. Εξοργισμένος, όμως, για την περιπέτεια που πέρασε, εκτόξευσε επίθεση προς κάθε όργανο της πολιτείας, τονίζοντας ότι παρά τις δεσμεύσεις ότι καλύπτονται πλήρως οι ανασφάλιστοι, επί της ουσίας μένουν εκτός υγείας και περίθαλψης.

«Εξοργίζομαι διπλά, γιατί δίπλα μου επί τέσσερις ώρες που με είχαν σε ένα ράντζο και δεν ήξερα καν τι πρόβλημα έχω και τι θα μπορούσε να μου συμβεί, εξετάζονταν κανονικά και δίχως να πληρώνουν συνάνθρωποι μας αλλοδαποί. Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους, αλλά φανταστείτε τι αναστάτωση πέρασαν όταν μου είπαν ότι εξετάσεις δεν πρόκειται να κάνω αν δεν πληρώσω ή αν δεν αποδεχθώ το χρέος να πάει στην εφορία.

Και όλα αυτά γιατί νόμιζα ότι ήμουν ανασφάλιστος. Τελικά ασφάλεια είχα και τη δουλειά μου την έκανα. Αν δεν ήμουν όμως; Ξέρετε πόσος κόσμος είναι ανασφάλιστος. Δηλαδή θα άφηναν άνθρωπο να πεθάνει αν δεν είχε να πληρώσει; Ντροπή τους» είπε ο κ. Θαλασσινός, εξηγώντας ότι στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, δεν υπάρχει χώρος ούτε για ανθρωπιά και στήριξη των αδύναμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News