Κρήτη

Συναγερμός για κροκόδειλο στο φράγμα Αμαρίου (videos)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των συναρμόδιων Αρχών διαχείρισης του φράγματος Αμαρίου όπου εντοπίστηκε ένας κροκόδειλος.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, το μεγάλο ερπετό εντόπισαν το απόγευμα της Πέμπτης πυροσβέστες και εθελοντές οι οποίοι έκαναν περιπολία για την αποτροπή φωτιάς στην περιοχή, κοντά στον οικισμό Βολιώνες.

Οι άνθρωποι δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν είδαν το ερπετό να πέφτει στο νερό. Το μέγεθός του σόκαρε τους αυτόπτες μάρτυρες που δυσκολεύτηκαν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται πραγματικά για κροκόδειλο.

Φρόντισαν ωστόσο να ενημερώσουν άμεσα τη Διεύθυνση Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του ΟΑΚ, που εποπτεύει το έργο. Από την ώρα εκείνη, στην περιοχή έχουν σπεύσει ο διευθυντής της Υπηρεσίας, κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης, και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, και ενώ επιχειρούσαν να τοποθετήσουν ανιχνευτές κίνησης και φωτογραφικές μηχανές για να διαπιστώσουν περί τίνος πρόκειται, ο νεαρός κροκόδειλος που φαίνεται να ξεπερνάει το 1,5 μέτρο έκανε την εμφάνισή του.

Οι παραβρισκόμενοι κατάφεραν να τον φωτογραφίσουν λύνοντας το μυστήριο.

Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και ο αρμόδιος ερπετολόγος κ. Πέτρος Λυμπεράκης, η ομάδα του οποίου αναμένεται να εξετάσει την κατάσταση στο φράγμα και να φροντίσει για την απομάκρυνση του τροπικού επισκέπτη, ο οποίος το σίγουρο είναι πως δεν έφτασε μόνος του εκεί.

Όπως εξηγεί ο κ. Μαμαγκάκης, που μίλησε στην "ΚΡΗΤΗ TV", στο ηχητικό απόσπασμα που ακουλουθεί, «το περιστατικό είναι πρωτόγνωρο και αντιμετωπίζεται με τη συνδρομή των ειδικών, καθώς κανείς δε γνωρίζει την προέλευση του νεαρού κροκόδειλου και πολύ περισσότερο τις προθέσεις του. Ο οικισμός βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο όπου κινείται ο τροπικός επισκέπτης και για το λόγο αυτό η πρόσβαση έχει απαγορευτεί στο χώρο του φράγματος, μέχρι να ερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή».

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Της Έλλης Κοκάλη

Σχόλια