default-image

Ζήτησαν δέσμευση ότι δεν κλείνει το ΙΚΑ Μοιρών

Κρήτη
Ζήτησαν δέσμευση ότι δεν κλείνει το ΙΚΑ Μοιρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχει τέλος η αγωνία στη Μεσαρά. Η «κατάργηση» του ΙΚΑ Μοιρών ήταν το θέμα συνάντησης με το Διοικητή του ΙΚΑ και τον υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Μεσαράς, που σκοπό έχει να αναδείξει το «μεγάλο πρόβλημα που έχει πλέον η περιοχή από τη διαρκή απογύμνωσή» της από δομές και κρατικές υπηρεσίες και το θέμα της «αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Μοιρών».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης, υπήρξε δέσμευση του διοικητή του ΙΚΑ ότι «το ΙΚΑ Μοιρών δεν κλείνει, αλλά μετεξελίσσεται, όπως άλλωστε συμβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα». Δεσμεύτηκε μάλιστα να παρουσιάσει εγγράφως και αναλυτικά τις αρμοδιότητες που είχε και αυτές που θα έχει στο εξής το παράρτημα του ΙΚΑ στις Μοίρες, με το νέο μοντέλο που σχεδιάζει η Διοίκηση του ΙΚΑ. «Στόχος», όπως είπε, «είναι να εξυπηρετούνται όλοι οι ασφαλισμένοι και των επιπλέον ταμείων που προστίθενται στον κορμό του ΙΚΑ».

Δήλωσε ότι «είναι ανοιχτός στα οποία παράπονα ή τα όποια προβλήματα δυσλειτουργίας προκύψουν να τα αντιμετωπίσει άμεσα», ενώ δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα επισκεφτεί και τη Μεσαρά ώστε να δει από κοντά την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος, εφόσον πλέον ξεκινήσει η λειτουργία με το νέο σχεδιασμό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Μεσαρίτης βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, οι δήμαρχοι Φαιστού, Γόρτυνας και Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου κ.κ. Γιώργος Αρμουτάκης, Νίκος Σχοιναράκης και Γιάννης Ταταράκης και η απερχόμενη δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο πρόεδρος λογιστών Μεσαράς κ. Ζαχαρίας Κουγιουμτζάκης και οι εκπρόσωποι πολιτών κ.κ. Μανούσος Μαρακομιχελάκης και Σήφης Πηρουνάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News