Κρήτη

Αγωνία για τις βαθμολογίες - Aνακοινώθηκαν τα αποτελέσματα

Τέλος σήμερα στην αγωνία και το άγχος για τους υποψηφίους των πανελλαδικών 2014, καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των γραπτών τους. Μετά τη 13:00 και όχι στις 12 το μεσημέρι, όπως είχε ανακοινωθεί, ξεκίνησαν να αναρτώνται στα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τη βαθμολογία τους που θα τους δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουν τις επόμενες μέρες και στην οριστικοποίηση των μηχανογραφικών τους δελτίων, με στόχο την κατάκτηση μιας θέσεις στη σχολή που προτιμούν και μέσω υπολογιστή, στην ειδική ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr, μετά τη 1 το μεσημέρι.

Η αποστολή των αποκομμάτων των βαθμολογιών των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων άρχισε χθες το πρωί, ώστε να φτάσουν στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα και εν συνεχεία να παραδοθούν στα Λύκεια.

Ο διευθυντής κάθε Λυκείου (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Β') με μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των καταστάσεων και των αποκομμάτων προέβησαν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των καταστάσεων και των αποκομμάτων και στη συνέχεια ανάρτησαν τα αποτελέσματα.

Οι βεβαιώσεις πρόσβασης στους αποφοίτους της Γ' Ημερήσιων Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑΔΑ Β'), της Δ' Εσπερινών Λυκείων και εσπερινών ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑΔΑ Β') καθώς και σε όσους κατόχους απολυτηρίου επανεξετάστηκαν φέτος στα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Λυκείου δε θα χορηγηθούν πριν παραληφθούν από τα ΓΕ.Λ. και τα ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑΔΑ Β') οι μηχανογραφικές καταστάσεις (οι οποίες θα είναι διαφορετικές για τα ΓΕ.Λ. και διαφορετικές για τα ΕΠΑ.Λ. - ΟΜΑΔΑ Β') από τη Δ/νση Λειτουργικής Ανάπτυξης και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΑΙΘ, στις οποίες θα αναγράφονται αναλυτικά όλα τα βαθμολογικά δεδομένα (προφορικοί βαθμοί τετραμήνων, μέσος όρος προφορικών, προσαρμογή προφορικού βαθμού, γραπτοί βαθμοί, βαθμοί πρόσβασης μαθημάτων και γενικός βαθμός πρόσβασης).

Οι καταστάσεις αυτές, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, προγραμματίζεται να έχουν παραληφθεί από τα ΓΕ.Λ. μέχρι και τις 4 Ιουλίου και από τα ΕΠΑ.Λ. (για την ομάδα Β') λίγο αργότερα και οι σχετικές βεβαιώσεις θα χορηγηθούν αμέσως μόλις γίνει ο σχετικός έλεγχος των καταστάσεων αυτών με τα αντίστοιχα στοιχεία που διατηρούνται στα Λύκεια.

Αύριο τα ΕΠΑ.Λ.

Αύριο Τετάρτη θα ανακοινωθούν και οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑ.Λ. (Επαγγελματικών Λυκείων) περίπου στη 1 μ.μ., όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Παιδείας. Θυμίζουμε πως οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο έως τις 14 Ιουλίου. Όπως είναι φυσικό, όλο αυτό το διάστημα η αγωνία και των Κρητικόπουλων που μόχθησαν για να πετύχουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει φτάσει στο κόκκινο, αφού επί της ουσίας αποτελεί την αποκορύφωση της προσπάθειας ετών, με στόχο τη μετέπειτα επαγγελματική τους καταξίωση.

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

Σχόλια