default-image

Συναγερμός και στο ΚΕΛΠΝΟ λόγω της νόσου των ποντικών(video)

Κρήτη
Συναγερμός και στο ΚΕΛΠΝΟ λόγω της νόσου των ποντικών(video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναμένεται μετά την οριστικοποίηση των εργαστηριακών εξετάσεων που θα πιστοποιήσουν το θανατηφόρο κρούσμα λεπτοσπείρωσης που  κόστισε τη ζωή σε έναν 20χρονο ποδοσφαιριστή.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

 Ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης ενημέρωσε σήμερα τα στελέχη του ΚΕΛΠΝΟ στην Αθήνα όπου βρίσκεται και αναμένεται άμεσα με την επιστροφή του να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη, για το συντονισμό των μέτρων που απαιτούνται για την προστασία των πολιτών.

Κυρίως από την έλλειψη σωστής ενημέρωσης  καθώς η λεπτοσπείρωση είναι εξαιρετικά σπάνια νόσος για τον άνθρωπο, από τη στιγμή που λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προσωπικής υγιεινής.

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η ένταση των προγραμμάτων μυοκτονίας σε επίμαχες περιοχές, όπως το Κουμ Καπί και τα Παχιανά στα Χανιά, ο Γιόφυρος και ο Ξηροπόταμος στο Ηράκλειο όπου το πρόβλημα με τα τρωκτικά είναι κυριολεκτικά εκρηκτικό.

Το ΚΕΛΠΝΟ, αναμένεται να αποστείλει άμεσα εγκύκλιο στα νοσοκομεία κινητοποιώντας τον υγειονομικό μηχανισμό για τα συμπτώματα και τον τρόπο αντιμετώπισης κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης.

 Όπως επεσήμανε σήμερα η Αναπληρώτρια Διοικητής της υγειονομικής περιφέρειας, ήδη έχει ολοκληρωθεί η απολύμανση στους επίμαχους χώρους του νοσοκομείου Χανίων, όπου έγινε η διαχείριση του περιστατικού και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News