default-image

Για 1η φορά από το 1968 αποκλεισμός της βάσης για τα χημικά

Κρήτη
Για 1η φορά από το 1968 αποκλεισμός της βάσης για τα χημικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντείνονται στα Χανιά οι κινητοποιήσεις των φορέων του νησιού που αντιδρούν στο σχεδιασμό για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Αυτήν τη φορά μάλιστα θα επιχειρηθεί, για πρώτη φορά από το 1968 που βρίσκεται σε λειτουργία, ο θαλάσσιος αποκλεισμός της βάσης στη Σούδα.

Η απόφαση ελήφθη από τα μέλη του Συντονιστικού Χανίων ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης της Σούδας από στεριά και θάλασσα, τη μέρα που θα ξεκινήσει το C/R από το λιμάνι της Καλαβρίας, μέρα κατά την οποία θα ξεκινήσουν και τα δικά μας καΐκια».

Επίσης αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις σε μεγάλες πόλεις της Κρήτης και σε όλη την Ελλάδα, στις 9 ή στις 16 Μαΐου, καθώς και επαφές, ενημέρωση και κινητοποίηση με Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία. Για το σκοπό αυτό, και προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της αποστολής των καϊκιών, αποφασίστηκε η διοργάνωση συναυλιών, καθώς επίσης και η ενημέρωση όλων των φορέων για οικονομική ενίσχυση.

Το εγχείρημα για αποκλεισμό από τη θάλασσα κυρίως της βάσης στη Σούδα αναμένεται να δημιουργήσει αντιδράσεις, καθώς σε καθημερινή βάση στη ναυτική βάση καταφτάνουν πολεμικά πλοία, ενώ ο κόλπος της Σούδας στο σύνολό του ελέγχεται καθώς έχει χαρακτηριστεί ναυτικό οχυρό.

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News