default-image

Θανατηφόρα" διαθεσιμότητα - Νεκρός 32χρονος

Κρήτη
Θανατηφόρα" διαθεσιμότητα - Νεκρός 32χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκρήτιο σοκ προκαλεί η είδηση για το πρώτο θύμα  της διαθεσιμοτητας.Ενας 32χρονος έχασε σήμερα τη ζωή του στο Καστέλι, περιμένοντας το ασθενοφόρο. Οι τραγικές ελλείψεις στο σύστημα υγείας στάθηκαν μοιραίες, αποδεικνύοντας με το χειρότερο τρόπο πως η διαθεσιμότητα όχι απλώς επιδεινώνει την κατάσταση αλλά μπορεί να στοιχίσει ακόμη και ανθρωπινές ζωές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του portal neakriti.gr, γιατρός του Κέντρου Υγείας ενημερώθηκε χθες για τη λιπόθυμη κατάσταση που βρισκόταν ο 32χρονος και ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου μετέβη στο συγκεκριμένο σημείο που ήταν ο νεαρός με Ι.Χ. και όχι με ασθενοφόρο, καθώς οδηγός δεν υπήρχε.

Και ενώ τα λεπτά κυλούσαν δραματικά εις βάρος του άτυχου νεαρού, ο ίδιος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με φορτηγό, ούτως ώστε να του παρασχεθεί όλη η απαιτούμενη ιατρική φροντίδα.

Οι γιατροί αναζήτησαν εσπευσμένα ασθενοφόρο λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού για να μεταφέρουν τον νεαρό σε νοσοκομείο του  Ηρακλείου. Ωστόσο και ενώ η βάρδια του οδηγού για το Κέντρο Υγείας Καστελίου ήταν κενή, η αναμονή για την άφιξη ασθενοφόρου από το Αρκαλοχώρι ήταν «θανατηφόρα» όπως αποδείχτηκε, καθώς όταν έφτασε για να παραλάβει τον άτυχο νέο από το Πακιστάν ήταν ήδη πολύ αργά.

Η απάντηση του Δυπεάρχη Κρήτης Αντ.Γρηγοράκη

"Ο χρόνος αναμονής ήταν στα 3-5 λεπτά. Δεν υπήρξε καθυστέρηση. Όταν πήγε ο γιατρός ο άνθρωπος ήταν ήδη νεκρός"η θέση του Δυπεάρχη Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη μέσω του Ράδιο 9,84 με βάση τη διαβεβαίωση του γιατρού σύμφωνα με τον ίδιο.

Η διαθεσιμότητα άφησε πίσω τα μοιραία κενά

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κενό στις βάρδιες των οδηγών ασθενοφόρων τόσο στο Κέντρο Υγείας Καστελίου όσο και σε εκείνο του Αρκαλοχωρίου έχει δημιουργηθεί από τη στιγμή που δύο οδηγοί (ένας από κάθε Κέντρο) μεταφέρθηκαν για ένα χρονικό διάστημα σε νοσοκομεία του Ηρακλείου, μετά τη διαθεσιμότητα των οδηγών, για να καλύψουν εκεί ανάγκες. Ωστόσο το τεράστιο ζήτημα που ανακύπτει είναι ότι οι δύο αυτές περιοχές μένουν ξεκρέμαστες ως προς ασθενοφόρο για ολόκληρη βάρδια με τα αποτέλεσμα όπως την περίπτωση του 32χρονου να είναι τραγικά.

Συνεπώς οι περιοχές αυτές έχουν αφεθεί στην τύχη τους, καθώς οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό τις ώρες που δεν υπάρχει ασθενοφόρο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί άμεσα.

Είχε προειδοποιήσει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Με έγγραφό της προς τον υπουργό Υγείας η δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας στις 15 Απριλίου είχε προειδοποιήσει για τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να έχει η απόσπαση οδηγών από τα Κέντρα Υγείας Καστελίου και Αρκαλοχωρίου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του υπουργείου και την εξεύρεση λύσης που δε θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News