default-image

Πανεργατικό αγωνιστικό μήνυμα από το Ηράκλειο

Κρήτη
Πανεργατικό αγωνιστικό μήνυμα από το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους αγώνες των εργαζομένων που έχυσαν το αίμα τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης τιμούν την ερχόμενη Πέμπτη, την ημέρα της Πρωτομαγιάς, οι φορείς του Ηρακλείου με κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο.

Όπως εξήγησαν, η μάχη για καλύτερες συνθήκες εργασίας και κατά της ανεργίας που μαστίζει την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης είναι ένα στοίχημα ανοιχτό, κόντρα σε κάθε λογική που μετατρέπει τον εργαζόμενο σε εργάτη δεύτερης και τρίτης κατηγορίας δίχως δικαιώματα και δίχως αύριο.

Δυναμικές φιλοδοξούν να είναι στο Ηράκλειο οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενόψει της εργατικής Πρωτομαγιάς την ερχόμενη Πέμπτη. Από το ΕΚΗ στις 10 το πρωί της Πέμπτης θα ξεκινήσει κινητοποίηση, με τη συμμετοχή εργαζομένων, τους οποίους καλούν οι φορείς, με στόχο μια εκδήλωση αντίδρασης, που στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης είναι ευθυγραμμισμένη με τις ανάγκες των 2 εκατομμυρίων άνεργων Ελλήνων ή των εργαζομένων που μέρα με την ημέρα, όπως είπαν οι συνδικαλιστικοί φορείς, χάνουν αρκετά από τα κεκτημένα δεκαετιών.

Την Παρασκευή, ενταγμένη στα πλαίσια του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι εκδήλωση μνήμης στον άνθρωπο που καθιέρωσε τον πρώτο εορτασμό, τον Σταύρο Καλλέργη, στο Μπραχίμο του Μυλοποτάμου απ' όπου καταγόταν.

Της Ράνιας Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News