default-image

Οι Κινέζοι θέλουν το αεροδρόμιο Καστελίου

Κρήτη
Οι Κινέζοι θέλουν το αεροδρόμιο Καστελίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eπιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά το κινεζικό ενδιαφέρον για το Καστέλι και το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλα επενδυτικά σχέδια για την Κρήτη.

Με εκπροσώπους της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας στον κόσμο, της China State Construction Engineering Corporation, συναντήθηκε σήμερα o Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με το διευθυντή Επενδύσεων κ. Li Jiqin θέματα αναπτυξιακά και επενδυτικά, μεταξύ των οποίων και το ενδιαφέρον της εταιρείας για το διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου στο Καστέλι.

"Ζεσταίνεται" και πάλι το ενδιαφέρον

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα διά στόματος του υπουργού Υποδομών ήρθαν οι νέες ανακοινώσεις για την κατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της "ΚΡΗΤΗ TV" για την υψηλή προτεραιότητα που έχει θέσει το κυβερνητικό επιτελείο στο μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο και ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες τριάντα ημέρες ξεκινά ο διεθνής διαγωνισμός για τη δημοπράτηση του έργου.

Με το διεθνές ενδιαφέρον να έχει αναζωπυρωθεί στο υπουργείο Υποδομών, ευελπιστούν ότι το έργο θα προχωρήσει άμεσα, με τις δεσμεύσεις μάλιστα να κάνουν λόγο για ταχύτατη κατασκευή του μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ενώ κάτοικοι και φορείς της Κρήτης περιμένουν να δουν στην πράξη να προχωρά το πολύπαθο έργο που εδώ και χρόνια παραμένει στον αέρα.

Επιφυλακτική είναι η τοπική κοινωνία, καθώς το έργο αποτελεί ναι μεν πάγιο αίτημα, έχει ωστόσο πολλές φορές χρησιμοποιηθεί ως επικοινωνιακό τρικ από τις εκάστοτε ηγεσίες, με την κυβέρνηση ωστόσο να διαμηνύει ότι το έργο που θα συμβάλει σε τουρισμό, εμπόριο και καταπολέμηση της ανεργίας θα προχωρήσει πάραυτα.

«Σε 5 χρόνια έτοιμο»

Όπως είπε ο υπουργός, η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Ηράκλειο αποτελεί επιτακτική ανάγκη αφού το υπάρχον αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" έχει φτάσει στα επιχειρησιακά του όρια, καθώς εξυπηρετεί 6 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, ενώ τόνισε ότι η κατασκευή του νέου αεροδρομίου θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα σε 5 χρόνια από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Εκτός από τα έργα των εγκαταστάσεων προβλέπεται να αναβαθμιστεί σημαντικά και το οδικό δίκτυο που συνδέει το αεροδρόμιο με βασικούς οδικούς άξονες της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News