default-image

Στηρίζουν... με πράξεις την Ελένη που δίνει αγώνα ζωής

Κρήτη
Στηρίζουν... με πράξεις την Ελένη που δίνει αγώνα ζωής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν το Πάσχα η Ελένη Ρερεράκη, μητέρα ενός 14χρονου κοριτσιού, αποφάσισε να κάνει το απονενοημένο διάβημα. Πήδηξε από τα τείχη του Ηρακλείου, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου. Ήλπιζε ότι θα γλίτωνε από τα οικονομικά και άλλα προβλήματα που την ταλαιπωρούσαν εδώ και καιρό. Η μοίρα της, όμως, δεν ήταν να πεθάνει...

Η Ελένη σώθηκε, αλλά δε θα ξαναπερπατήσει. Πριν από μερικές ημέρες η οικογένειά της έκανε έκκληση οικονομικής στήριξης. Και μεταξύ των πρώτων που έσπευσαν να ανταποκριθούν ήταν οι άνθρωποι που έβλεπαν κάθε μέρα την Ελένη στην πρώην Νομαρχία Ηρακλείου. Εκεί η 54χρονη διατηρούσε ένα καφενεδάκι για τις ανάγκες των εργαζομένων και των επισκεπτών της σημερινής αιρετής Περιφέρειας.

Στήριξη με...πράξεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο συγκέντρωσε το ποσό των 1.830 ευρώ. Το ποσό διατέθηκε για την αγορά νυχτερινού νάρθηκα ποδιών και θωρακοσφυρικού κηδεμόνα, καθώς επίσης και για την κάλυψη εξόδων αποκλειστικής νοσηλευτικής φροντίδας. Οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας, που γνώριζαν την Ελένη από κοντά, εξακολουθούν να συγκεντρώνουν χρήματα, καθώς η 54χρονη θα χρειαστεί επιπλέον κατ' οίκον νοσηλεία, αγορά κατάλληλου κρεβατιού και αναπηρικού καροτσιού.

Μπορούν, όμως, να βοηθήσουν και πολίτες, καθώς η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν είναι καλή. Ευθύνεται, εξάλλου, και σε μεγάλο βαθμό για την απόφαση της Ελένης να βουτήξει στο κενό. Πάνω της είχε βρεθεί το σημείωμα που συγκλόνισε τους πάντες. Που απευθυνόταν στο σύζυγό της και έγραφε «Κουράστηκα να τρώω ένα πιάτο φαΐ με αίμα...».

Ο σύζυγος της Ελένης, ο 60χρονος Νίκος Μπριτζολάκης, αντιμετωπίζει αναπηρία 80% και παίρνει σύνταξη 700 ευρώ, με τα οποία πρέπει να συντηρήσει τη μόλις 14 ετών κόρη τους. Έτσι, στην Τράπεζα Πειραιώς, στο όνομα Νικόλαος Μπριτζολάκης του Γεωργίου, υπάρχει ο εξής λογαριασμός για να καταθέσει ο καθένας ό,τι μπορεί προκειμένου να στηρίξουμε την οικογένεια: 6366-0112222-630. Το ΙΒΑΝ είναι GR 050171 3660 0063 6601 1222 630.

Της Ελένης Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News