default-image

Προβολή κρητικών προϊόντων σε Βρυξέλλες-Αμβέρσα

Κρήτη
Προβολή κρητικών προϊόντων σε Βρυξέλλες-Αμβέρσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τετραήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. για την προβολή των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και των ελληνικών τουριστικών προορισμών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε μεγάλες πόλεις του Βελγίου (Βρυξέλλες, Αμβέρσα). Στις εκδηλώσεις, που οργάνωσαν ο ΕΟΤ Βελγίου, και η πρεσβεία μας στις Βρυξέλλες, συμμετείχαν όλες οι Περιφέρειες της Ελλάδας.

Ειδικότερα η Περιφέρεια Κρήτης διέθετε δικό της περίπτερο, που "στήθηκε" και οργανώθηκε με την επιμέλεια της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου, όπου προβλήθηκαν τα πιστοποιημένα κρητικά προϊόντα με το brand name "ΚΡΗΤΗ", και η Κρήτη ως τουριστικός προορισμός.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν δράσεις προβολής της κρητικής διατροφής, των κρητικών προϊόντων. Μάλιστα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν κρητικά παραδοσιακά φαγητά μαγειρεμένα από το σεφ Μανόλη Μακρυγιαννάκη που ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Επίσης προβλήθηκε και το τελευταίο διαφημιστικό σποτ της Περιφέρειας Κρήτης που αφορά στα κρητικά προϊόντα.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ευρωβουλευτές, ο πρέσβης της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, εκπρόσωποι των ΟΤΑ, τουριστικοί φορείς και επιχειρηματίες, εισαγωγείς τροφίμων, δημοσιογράφοι κ.ά. Τα στελέχη της Περιφέρειας Ελένη Δρακωνάκη και Αναστασία Στεφανίδου ενημέρωναν τους επισκέπτες για τα κρητικά αγροτικά προϊόντα, το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, και τον πολιτισμό της, ενώ μοίραζαν έντυπο και οπτικοακουστικό ενημερωτικό υλικό.

Η προσέλευση-ανταπόκριση των επισκεπτών σε όλες τις δράσεις ήταν πολύ μεγάλη, και τα σχόλια των μεγάλων τούρ οπερέιτορ για το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ήταν ιδιαίτερα θερμά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News