default-image

Αεροδρόμια Κρήτης :Ξεκίνησε η κάθοδος των Μυρίων

Κρήτη
Αεροδρόμια Κρήτης :Ξεκίνησε η κάθοδος των Μυρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτες μαζικές αφίξεις στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου είναι γεγονός για το Σαββατοκύριακο που μας αφήνει.

Χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή πάνω από 40 πτήσεις τσάρτερ προσέγγισαν τον αερολιμένα διακινώντας συνολικά περίπου 8.000 τουρίστες .

Γερμανοί ,Βρετανοί και Ισραηλινοί έφθασαν στην Κρήτη για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα .Μάλιστα με βάση τον προγραμματισμό από αύριο Μεγάλη Δευτέρα έως και το μεγάλο Σάββατο έχουν προγραμματιστεί περίπου 100 πτήσεις τσάρτερ μεταφέροντας τουρίστες στο νησί.

Σήμερα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε και η πρώτη πτήση για Μόσχα εγκαινιάζοντας ουσιαστικά τις αφίξεις από την Ρωσία . Ωστόσο οι πρώτες μαζικές αφίξεις από την συγκεκριμένη χώρα αναμένονται από την Δευτέρα του Πάσχα .

Ανάλογη εικόνα και στο αεροδρόμιο Γιάννης Δασκαλογιάννης των Χανίων όπου για σήμερα πραγματοποιήθηκαν 8 πτήσεις κυρίως από χώρες της Σκανδιναβικής Χερσονήσου.

Ενώ ανάλογη η εικόνα των πτήσεων στα Χανιά και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Συνολικά σε επίπεδο Κρήτης  με βάση τα στοιχεία των τουριστικών φορέων και πρόχειρες εκτιμήσεις ο Απρίλιος του 2014 σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2013 καταγράφει αύξηση στις αφίξεις πάνω από 10%.

Του Μάνου Δασκαλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News