default-image

Μήνυμα νίκης από τη Μεσαρά ο Σεραφείμ Τσόκας

Κρήτη
Μήνυμα νίκης από τη Μεσαρά ο Σεραφείμ Τσόκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα νίκης για το συνδυασμό "Κρήτη Μπορούμε" του Σεραφείμ Τσόκα έδωσε σήμερα η Μεσαρά, που συμβολικά επιλέχθηκε για το ξεκίνημα του προεκλογικού αγώνα στην ενδοχώρα της Κρήτης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Σεραφείμ Τσόκας συνοδευόμενος από τον υπ. αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηρακλείου Ζαχαρία Κεφαλογιάννη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους ξεκίνησαν την περιοδεία τους το πρωί του Σαββάτου από την Αγία Βαρβάρα και συνέχισαν επισκεπτόμενοι τους Αγίους Δέκα, τις Μοίρες, την Πόμπια, το Τυμπάκι και τον Κόκκινο Πύργο.

Κατά τη διάρκειά της έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών που έσπευσαν όχι απλά να τους χαιρετήσουν, αλλά και να τονίσουν ότι βρίσκονται στο πλευρό τους, επισημαίνοντας ότι στο πρόσωπο του Σεραφείμ από την εποχή που ήταν γ.γ. Περιφέρειας Κρήτης η Μεσαρά είδε επιτέλους έργα και όχι λόγια.

Κοινή συνισταμένη των κατοίκων και των φορέων της Μεσαράς η ανάγκη ολοκλήρωσης του δρόμου που ξεκίνησε από τον Σεραφείμ Τσόκα, πράγμα που δεν ξεχνούν, όπως επίσης και το ότι στη συνέχεια η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή άφησε στην τύχη του.

Ο Σεραφείμ Τσόκας είχε συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο, με τη δήμαρχο Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, στο Δημαρχείο των Μοιρών, με το Δήμαρχο Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκη, με τα συμβούλια Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων της Μεσαράς και ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα της περιοχής επισημαίνοντας ότι με τις εκλογές του Μαΐου αρχίζει μια νέα εποχή. Μια εποχή ανάπτυξης και δημιουργίας για τη Μεσαρά και ολόκληρη την Κρήτη.

«Εμείς», είπε, «θα συνεχίσουμε όλα όσα είχαμε ξεκινήσει και δεν ολοκλήρωσε η παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας. Θα πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε και θα το επεκτείνουμε με νέες αναπτυξιακές προοπτικές. Γιατί η Κρήτη δεν μπορεί να καθυστερεί και να μένει πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις επαφές και τις συναντήσεις του ο Σεραφείμ Τσόκας δήλωσε:

«Σήμερα περιοδεύουμε την περιοχή της Μεσσαράς μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη τον Ζαχαρία Κεφαλογιάννη και μια σειρά από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους. Επισκεφτήκαμε και την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας, όπου είδαμε και το πολιτιστικό κέντρο που κατασκευάζεται. Είναι ένα έργο, πιστεύω, που αναβαθμίζει όλη την περιοχή και δίνει δυνατότητες στη μητρόπολη να υπηρετήσει τη νεολαία και την καινοτομία που είναι το ζητούμενο στη σημερινή μας εποχή. Παράλληλα γίνεται ένα κέντρο που μπορεί να φιλοξενήσει συνέδρια και ταυτόχρονα αναζωπυρώνεται ένα ενδιαφέρον που υπήρχε για το διαθρησκευτικό διάλογο που υπήρχε σε αυτήν εδώ την περιοχή αλλά και στην Κρήτη γενικότερα. Πέρα από αυτό θέλω να τονίσω την επαφή μας με τον κόσμο και τα προβλήματά του. Που για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό!

Οφείλω να πω ότι το κυρίαρχα θέματα της Μεσαράς αυτή τη στιγμή είναι πρώτον οι υποδομές, άρα μιλάνε για το δρόμο "Ηράκλειο-Μεσαρά" και η κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό τομέα.

Ως προς το πρώτο επιτρέψτε μου να πω ότι ο δρόμος "Ηράκλειο-Μεσαρά" ξεκίνησε όταν ήμουν περιφερειάρχης το διάστημα 2004-2009, εξασφαλίστηκαν τότε με υπεράνθρωπη προσπάθεια 107 εκατ. και έφτασε ο δρόμος εκεί που έφτασε. Έκτοτε δεν έχει μπει ούτε μια πέτρα πάνω στην άλλη και αυτό το λέω όχι για να κατακρίνω κάποιους, αλλά για να κινητοποιήσω κάποιους για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι το ποιος το κάνει, είναι το γιατί το κάνει και τι αποτέλεσμα έχει ο πολίτης. Άρα ο πολίτης της Μεσαράς, ο οποίος προσφέρει τόσα πολλά στην εθνική οικονομία, οφείλουμε όλοι μας να έχει ασφαλή μετακίνηση δική του και της οικογένειάς του, αλλά και να μεταφέρει τα προϊόντα του επίσης με ασφάλεια και με την ποιότητα που πρέπει.

Επίσης πρέπει επιτέλους να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις υποδομές του αγροτικού τομέα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μέλλον. Και πάνω από όλα να δούμε με πολύ μεγάλη προσοχή τη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού που είναι η αχίλλειος πτέρνα αυτό του νησιού

Εδώ πρέπει να επισημάνω ότι πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες γενιές θα έχουν το νερό που πρέπει όχι μόνο για να πορευτούν στη ζωή αλλά και να το καλλιεργήσουν».

Ο κ. Τσόκας στη συνέχεια θα επισκεφτεί τη Μόνη Οδηγήτριας, και θα έχει συνάντηση με τον πατέρα Παρθένιο ενώ ακολούθως θα επισκεφτεί τη Μονή Καλυβιανής. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Κόκκινο Πύργο και το Τυμπάκι και το βράδυ θα παρευρεθεί στο πάρτι νεολαίας του συνδυασμού στο Barolo στο Ηράκλειο.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 13/04/2014 έχει ως εξής:

9:15: Αναχώρηση αντιπροσωπείας του συνδυασμού, με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Σεραφείμ Τσόκα, τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηρακλείου Ζαχαρία Κεφαλογιάννη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για Ζαρό.

10:00: Εκκλησιασμός στον Αγ. Γεώργιο στο Ζαρό, περιοδεία στο χωριό και επίσκεψη στο Μουσείο Λαογραφικής Τέχνης, στη Μονή Βροντησίου Αγίου Νικολάου, συνάντηση με τη "Βοήθεια στο Σπίτι" της περιοχής,  με τοπικούς φορείς, με επιτροπές αγροτών και κτηνοτρόφων και επίσκεψη στη λίμνη Ζαρού.

12:00: Επίσκεψη στις Καμάρες

13:00: Επίσκεψη στα Βορίζα

14:00: Επίσκεψη στο Ζαρό (γεύμα)

17:00: Επίσκεψη στη Γέργερη

19:00: Επίσκεψη Δαφνές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News