default-image

Επίσκεψη Β. Λαμπρινού στο Οικονομικό Επιμελητήριο

Κρήτη
Επίσκεψη Β. Λαμπρινού στο Οικονομικό Επιμελητήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ορθή και μελετημένη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, το αναπτυξιακό μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει από εδώ και πέρα ο Δήμος Ηρακλείου και η βελτίωση της ποιότητας ζωής βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού στο Οικονομικό Επιμελητήριο, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

Ο κ. Λαμπρινός και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Σταύρος Καρτέρης ήταν στο ίδιο μήκος κύματος στο ότι ο Δήμος Ηρακλείου οφείλει όχι μόνο να διεκδικεί ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και να παρακολουθεί με σχολαστικότητα την εκτέλεσή τους και, κυρίως, να εξασφαλίζει την αποδοτικότητά τους.

«Εμείς, ως "Δύναμη Πολιτών", επιδιώκουμε μια νέα κουλτούρα στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. Για εμάς η ένταξη σε ένα πρόγραμμα δεν αποτελεί παρά μόνο την αρχή μιας καλά συντονισμένης διαδικασίας ώστε το πρόγραμμα να εφαρμοστεί βελτιώνοντας ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των δημοτών», σημείωσε ο κ. Λαμπρινός.

Οι κ. Λαμπρινός και Καρτέρης συμφώνησαν ότι το Ηράκλειο πρέπει να αποκτήσει ένα όραμα και μια στρατηγική η οποία θα «επενδύσει» στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

Ο κ. Λαμπρινός αναφέρθηκε στα τρία «ατού» του Ηρακλείου, δηλαδή τον τουρισμό, τον πολιτισμό και το αγροτοδιατροφικό πρότυπο συμπληρώνοντας ότι μόνο η τοπική ανάπτυξη μπορεί να εξασφαλίσει νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Καρτέρης σχολίασε ότι, έως σήμερα, σε πολλές από τις κοινές υποθέσεις, κυριαρχεί μια αναρχία, μια έλλειψη κανόνων, κανόνες οι οποίοι «θα λειτουργούσαν προς όφελος του συνόλου αν υπήρχαν», για να συμπληρώσει ότι «πρέπει να ενεργοποιηθούν νέες δυνάμεις, πρέπει να αλλάξουμε το σχεδιασμό μας».  

Τέλος, ο κ. Καρτέρης ενημέρωσε τον κ. Λαμπρινό και τα μέλη της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης "Δύναμη Πολιτών" για το ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου ως θεσμοθετημένου οικονομικού συμβούλου του κράτους, για τις δράσεις εθελοντισμού που διοργανώνει όπως αιμοδοσίες και συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων αλλά και για τους αξιόλογους οικονομολόγους-μέλη του Επιμελητηρίου οι οποίοι απασχολούνται στο Δήμο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News