default-image

Χρυσοχοΐδης: Σε 5 χρόνια έτοιμο το αεροδρόμιο-Οι πρώτες αντιδράσεις

Κρήτη
Χρυσοχοΐδης: Σε 5 χρόνια έτοιμο το αεροδρόμιο-Οι πρώτες αντιδράσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διά στόματος του υπουργού Υποδομών έρχονται οι νέες ανακοινώσεις για την κατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιβεβαιώνει τις πληροφορίες της "ΚΡΗΤΗ TV" για την υψηλή προτεραιότητα που έχει θέσει το κυβερνητικό επιτελείο στο μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο και ανακοινώνει ότι μέσα στις επόμενες τριάντα ημέρες ξεκινά ο διεθνής διαγωνισμός για τη δημοπράτηση του έργου.

Με το διεθνές ενδιαφέρον να έχει αναζωπυρωθεί στο υπουργείο Υποδομών, ευελπιστούν ότι το έργο θα προχωρήσει άμεσα, με τις δεσμεύσεις μάλιστα να κάνουν λόγο για ταχύτατη κατασκευή του μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ενώ κάτοικοι και φορείς της Κρήτης περιμένουν να δουν στην πράξη να προχωρά το πολύπαθο έργο που εδώ και χρόνια παραμένει στον αέρα.

Επιφυλακτική είναι η τοπική κοινωνία, καθώς το έργο αποτελεί ναι μεν πάγιο αίτημα, έχει ωστόσο πολλές φόρες χρησιμοποιηθεί ως επικοινωνιακό τρικ από τις εκάστοτε ηγεσίες, με την κυβέρνηση ωστόσο να διαμηνύει ότι το έργο που θα συμβάλει σε τουρισμό, εμπόριο και καταπολέμηση της ανεργίας θα προχωρήσει πάραυτα.

Την ερχόμενη Τρίτη ο υπουργός στην Κρήτη

Την ερχόμενη Τρίτη ο υπουργός Υποδομών θα βρίσκεται στο Ηράκλειο και το Καστέλι τόσο για να έχει σχετικές επαφές όσο και για να επιβλέψει τις υποδομές στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν και το μεγάλο όγκο τουριστών που αναμένεται να καταφτάσουν στο νησί.

«Σε 5 χρόνια έτοιμο»

Όπως είπε ο υπουργός, η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Ηράκλειο αποτελεί επιτακτική ανάγκη καθώς το υπάρχον αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" έχει φτάσει στα επιχειρησιακά του όρια, καθώς εξυπηρετεί 6 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, ενώ τόνισε ότι η κατασκευή του νέου αεροδρομίου θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα σε 5 χρόνια από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Εκτός από τα έργατων εγκαταστάσεων προβλέπεται να αναβαθμιστεί σημαντικά και το οδικό δίκτυο που συνδέει το αεροδρόμιο με βασικούς οδικούς άξονες της Κρήτης.

Ζ. Καλογεράκης: «Ελπίζω να μην είναι άλλη μια προεκλογική εξαγγελία»

Σε δηλώσεις προχώρησε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας σχετικά με τις ανακοινώσεις του υπουργού για την προκήρυξη του έργου του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου αναφέροντας:

«Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δρομολογούνται η νέα δημοπράτηση του έργου του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου και το χρονοδιάγραμμά του. Ελπίζω ο νέος αυτός διαγωνισμός δημοπράτησης να μην είναι απλά άλλη μια προεκλογική εξαγγελία και να έχει διασφαλιστεί ότι θα προσέλθουν επενδυτές.

Ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι η δημιουργία ενός τέτοιας εθνικής κλίμακας έργου στην περιοχή μας αλλάζει άρδην τα δεδομένα. Σταθερός στόχος της δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας, που από την πρώτη στιγμή ασχολείται στενά με τα όσα αφορούν στο έργο, είναι η διεκδίκηση παρεμβάσεων, μελετών και έργων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, ώστε να ενισχυθεί η αναπτυξιακή της προοπτική.

Η περιοχή του Δήμου μας έχει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα και τη δική της αναπτυξιακή δυναμική, η οποία πρέπει να συνδεθεί με την αναπτυξιακή δυναμική που μπορεί να προσφέρει η κατασκευή και λειτουργία του έργου του νέου αεροδρομίου.

Με βάση τα παραπάνω το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας ήδη από την αρχή του 2011 έχει αποφασίσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης προκειμένου να υπάρξει το αναμενόμενο θετικό αναπτυξιακό αποτέλεσμα για την περιοχή και τους κατοίκους της, δίνοντας έμφαση στις θεσμικές διασφαλίσεις, τη δημιουργία και αξιοποίηση των αναγκαίων υποδομών, τη χρηματοδότηση των απαραίτητων μελετών, τη διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων και την αξιοποίηση καλών πρακτικών.

Με αυτό το γνώμονα καλούμε ξανά όλους, φορείς και πολίτες, σε κοινή συστράτευση, προκειμένου όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τα μέγιστα για τον τόπο μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News