Κρήτη

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Με το "καλημέρα" κατάληψη στα νοσοκομέια

Με το ξεκίνημα της μέρας....κατάληψη στο γραφείο του διοικητή Νίκου Χαριτάκη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι για το θέμα της διαθεσιμότητας των οδηγών των νοσοκομείων.

Οι εργαζόμενοι κρατώντας στα χέρια τους πανό και διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα η οποία όχι μόνο οδηγεί στην ανεργία τους συναδέλφους τους αλλά και σε εκρηκτικά προβλήματα εντος των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Παράλληλα πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 08:00 εως τις 12:00.

Η Ένωση εργαζομένων του Βενιζελείου τονίζει:

«...Οι οδηγοί των νοσοκομείων τίθενται σε κλειστή διαθεσιμότητα ενός μήνα (όπως οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ) και μεταφέρονται εν συνόλω στο ΕΚΑΒ. Με τη διάταξη αυτή διαλύονται τα νοσοκομεία και αλλοιώνεται η οργανική σύσταση και λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Καλούμε τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου να καταψηφίσουν την τροπολογία που πλήττει τα νοσοκομεία.

Οι οδηγοί του νοσοκομείου μας είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία:

? Σε περίπτωση διαθεσιμότητας θα νεκρώσει το κέντρο αιμοδοσίας που εξυπηρετεί όλη την Κρήτη.

? Οι μεταφορές των ογκολογικών ασθενών θα είναι αδύνατες με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία της ευπαθούς αυτής ομάδας.

? Οι μεταφορές δειγμάτων απαιτούν άμεση διεκπεραίωση.

? Οι εμβολιασμοί στα σχολεία και σε ευπαθείς ομάδες (αντιφυματικό) καθίσταται αδύνατη λόγω έλλειψης οδηγών

? Αδυναμία θα υπάρχει στη μεταφορά προσωπικού και φαρμάκων-υγειονομικού υλικού».

Χάος στον Άγιο Νικόλαο

Χάος και στον Άγιο Νικόλαο, καθώς, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, «ο μοναδικός οδηγός του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, μπαίνει σε διαθεσιμότητα, ενώ είναι απόλυτα απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος αφού καλύπτει όλες τις ανάγκες μεταφοράς του νοσοκομείου και καλύπτει τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (που βρίσκεται 500 μ. από το νοσοκομείο), τον ξενώνα ΨΥΧΑΡΓΩΣ και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Δουλεύει σε σκληρές συνθήκες εντατικοποίησης και απλήρωτων υπερωριών για να ανταποκριθεί στις δεκάδες τακτικές και έκτακτες υποχρεώσεις, εκτελώντας  καθήκοντα ακόμα και πέρα από την ειδικότητά του.

Η απομάκρυνσή του θα έχει τραγικές συνέπειες στην καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείου μας, στερώντας τα από τη διακίνηση υλικών, φαρμάκων, εγγράφων και εφοδιασμού, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ασφάλεια των ασθενών.

Η επιχειρούμενη μετακίνησή του προς το ΕΚΑΒ και οι διαβεβαιώσεις ότι δε θα απολυθεί είναι πρόσχημα. Εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης για ολοκληρωτικό πέρασμα των υπηρεσιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κατηγορηματικά δηλώνουμε, και ας το ακούσουν καλά από τις διοικήσεις του νοσοκομείου και της ΥΠΕ μέχρι τη διοίκηση του υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση, ότι θα αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε διαθεσιμότητα-κινητικότητα, πόσω μάλλον απόλυση συναδέλφων μας".

Μάλιστα έχει προγραμματιστεί επίσης κατάληψη του γραφείου της διοίκησης του νοσοκομείου.

Σχόλια