default-image

Δένουν τα πλοία με την απεργία της ΠΝΟ - Αγωνία αγροτών

Κρήτη
Δένουν τα πλοία με την απεργία της ΠΝΟ - Αγωνία αγροτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 6 το πρωί προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορά στα σκάφη αναψυχής και ιδιαίτερα τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας σε περίπτωση κινητοποιήσεων.

Επί ποδός οι αγρότες της Κρήτης. Σύσκεψη στις 19.30 συγκαλεί ο αγροτικός σύλλογος της Ιεράπετρας με την παρουσία όλων των αγροτικών φορέων της περιοχής προκειμένου να αποφασίσουν πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση από σήμερα.

Η απεργία έχει προκαλέσει πανικό τόσο στους αγρότες που στέλνουν τα προϊόντα τους εκτός Κρήτης, όσο και τους τουριστικούς φορείς, που μόλις άρχισαν να υποδέχονται τους πρώτους τουρίστες της φετινής ελπιδοφόρας σεζόν. Η ταλαιπωρία των τουριστών με την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου μπορεί να δώσει αρνητικά σήματα, ενώ πανικόβλητος είναι και ο αγροτικός κόσμος της Ιεράπετρας, που ελπίζει ότι ενόψει του Πάσχα θα βγάλει τα "σπασμένα" της φετινής κακής χρονιάς.

«Τρέχουμε»

«Τρέχουμε πανικόβλητοι από το βράδυ του Σαββάτου για να βρούμε λύσεις στα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργήσει στον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας αυτή η απεργία. Έχουμε επικοινωνήσει με τους Χαλά και Τσιμπόγλου της ΠΝΟ, τους είπαμε ότι είμαστε συμπαραστάτες στον αγώνα τους, που είναι και δικός μας, να ανατρέψουμε τις καταστροφικές πολιτικές που προωθούνται, και τους ζητήσαμε να δείξουν την αλληλεγγύη τους και εκείνοι προς τον κλάδο μας, που οδηγείται στη χρεωκοπία, αν τα προϊόντα μας μείνουν και σαπίσουν στο χωράφι», είπε ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μιχάλης Μαλλιωτάκης.

«Τους ζητήσαμε να βάλουν μετά τη δεύτερη μέρα της απεργίας τους εκείνοι το καράβι ασφαλείας, για τη μεταφορά των αρρώστων, των φαρμάκων και των ευπαθών αγροτικών προϊόντων, που διαφορετικά θα οδηγηθούν στις χωματερές. Αυτά τους είπαμε μεταξύ άλλων, και συμφωνήσαμε να είμαστε συνεχώς σε τηλεφωνική επαφή για να βρούμε κάποια λύση», πρόσθεσε ο Μιχάλης Μαλλιωτάκης.

Σύσκεψη

Στις 7:30 σήμερα το απόγευμα ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας καλεί όλους τους αγροτικούς φορείς σε ανοικτή σύσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Ανατολή", για να χαράξουν όλοι μαζί τη στρατηγική της αντιμετώπισης αυτής της έκτακτης κατάστασης, που για πολλοστή φορά απειλεί να καταστρέψει την τοπική αγροτική οικονομία, σε μια χρονιά πολύ κακή σε παραγωγή και τιμές, τη στιγμή μάλιστα που οι αγρότες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην πασχαλινή αγορά για να "ρεφάρουν" τις ζημιές μιας ολόκληρης χρονιάς.

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και για τους ναυτεργάτες. Η κυβέρνηση φέρνει τώρα το θέμα στη Βουλή, διαλύοντας τις συλλογικές τους συμβάσεις για να "κουρέψει" τους μισθούς τους προς όφελος των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας. Δεν είναι τυχαίο. Θέλει να βάλει εμάς τους αγρότες να χτυπηθούμε με τους ναυτεργάτες.

Μόνο με επιχειρήματα και ξεκάθαρες διαδικασίες μπορούμε να πείσουμε τους ναυτεργάτες να επιτρέπουν όσο κρατήσει η απεργία τους να μεταφέρονται οι άρρωστοι, τα φάρμακα και τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα με ένα πλοίο ασφαλείας που θα επιλέξουν οι ίδιοι», πρόσθεσε ο παλιός αγροτοσυνδικαλιστής Μανόλης Γερακιανάκης.

«Πήραν την απόφασή τους το Σάββατο για να απεργήσουν από τη Δευτέρα. Δε μας έδωσαν το περιθώριο να προλάβουμε να συγκομίσουμε τα αγροτικά μας προϊόντα και να τροφοδοτήσουμε τις αγορές. Με τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που αποφάσισαν θα καταφέρουν να πληρώσει η νησιωτική Ελλάδα τις αμαρτίες της κακής κυβέρνησης. Εμείς είμαστε οι μόνοι που δεν τους φταίμε σε τίποτα», επισήμανε ο αγρότης Μανόλης Δοξανάκης.

Νίκος Πετάσης- Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News