default-image

"Σε καμία περίπτωση δίκαιο το χαράτσι των 25 ευρώ"

Κρήτη
"Σε καμία περίπτωση δίκαιο το χαράτσι των 25 ευρώ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πληθαίνουν οι φωνές για τη μη επιβολή του χαρατσιού των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, αφού και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου αναφέρει ότι η καταβολή είναι «ίσως είναι απαραίτητη, αλλά δίκαιη δεν είναι σε καμία περίπτωση».

Σε επιστολή της προς το υπουργείο σημειώνει:

«Προς: Υπουργείο Υγείας

Υπόψη:Υπουργού κ. Άδωνη Γεωργιάδη

Κοινοποίηση: Πολιτικά κόμματα, βουλευτές Ν. Ηρακλείου, ΓΣΕΒΕΕ, λοιπές ΟΕΒΕ Ελλάδος και ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Κατάργηση παραβόλου 25 ευρώ

Κύριε υπουργέ,

Ως Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) βρίσκουμε απαράδεκτη την επιβολή είσπραξης ποσού 25 ευρώ από κάθε συμπολίτη μας ο οποίος θα χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη.

Σε ό,τι αφορά πρόσφατη δήλωσή σας ότι "η καταβολή του ποσού αυτού είναι και απαραίτητη και δίκαιη" θεωρούμε ότι ίσως είναι απαραίτητη αλλά δίκαιη δεν είναι σε καμία περίπτωση.

Καθόλου δίκαιη δεν είναι και η είσπραξη ενός ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή».

«Ο πολίτης έχει, ήδη, χρυσοπληρώσει»

«Μη λησμονούμε», συνεχίζει στην επιστολή της η ΟΕΒΕΝΗ, «ότι ο πολίτης έχει, ήδη, χρυσοπληρώσει το δικαίωμά του στην ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Αναφορικά με το εδώ και καιρό αίτημα πολλών υπουργών περί ανεύρεσης ισοδύναμων μέτρων, προτείνουμε αυτά να αναζητηθούν εκεί που πράγματι υπάρχουν.

Αναφερόμαστε στις, παρανόμως αποκτηθείσες, περιουσίες όλων εκείνων οι οποίοι, τουλάχιστον από το 1981 και μετά, καταχράστηκαν ή και κατασπατάλησαν οι ίδιοι, ή επέτρεψαν σε άλλους να το κάνουν, το δημόσιο χρήμα, μη εξαιρουμένων των παραληπτών των μιζών.

Τέλος, σε ό,τι αφορά δήλωσή σας ότι "δε θα βάλλουμε κανέναν φυλακή για τα 25 ευρώ", σας υπενθυμίζουμε ότι και το ποσό αυτό όχι μόνο βεβαιώνεται στην εφορία αλλά υπόκειται και σε προσαυξήσεις με ορίζοντα ή τις κατασχέσεις ή τη φυλάκιση.

Κύριε υπουργέ, για όλα τα παραπάνω, ως Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.), ζητούμε την άμεση κατάργηση του μέτρου είσπραξης των 25 ευρώ ανά νοσηλεία και εκείνου του ενός ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή.

Προτρέπουμε, δε, τα πράγματι απαραίτητα, ισοδύναμα μέτρα να αναζητηθούν εκεί που επιβάλλεται να αναζητηθούν και για λόγους εισπραξιμότητάς τους και για λόγους πολιτικής (επιτέλους) ηθικής, πολλώ δε μάλλον για λόγους Δικαιοσύνης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News