default-image

Γιαννίτσης και Ξαφά για την ελληνική οικονομία

Κρήτη
Γιαννίτσης και Ξαφά για την ελληνική οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερο επίκαιρη από ποτέ η χθεσινή ,15η στη σειρά εκδήλωση Οικονομικής Σκέψης του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου με θέμα ''το Μετέωρο βήμα της Ευρώπης''.

Μια εκδήλωση, παρουσία εκλεκτών ομιλητών όπως ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, και η σύμβουλος επενδύσεων και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης Μιράντα Ξαφά, αλλά και εκλεκτών προσκεκλημένων όπως του κεντρικού μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στην οποία κυριάρχησαν οι προβληματισμοί για τη πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Με φόντο φυσικά και την ιδιαίτερη συγκυρία που διανύουμε αφού βρισκόμαστε εν μέσω κρίσιμων και εξαιρετικά σκληρών διαπραγματεύσεων με τη Τρόϊκα.

Ο πρώην Υπουργός Τάσος Γιαννίτσης αναφέρθηκε στη πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο ίδιος εμφανίστηκε ρεαλιστής. 'Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη φάση και μια κρίσιμη καμπή και απαιτούνται παρά πολλά για να μπορέσει η χώρα να ανασάνει. Αυτή τη στιγμή η οικονομία μας είναι σε μια κρίσιμη καμπή , με αμφίβολες προοπτικές. Και το θέμα δεν είναι μόνο ότι είναι αμφίβολες οι προοπτικές. Το θέμα είναι επίσης αν κάνουμε αυτά που πρέπει για να μην είναι αμφίβολες οι προοπτικές. Νομίζω η απάντηση είναι όχι ' σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννίτσης. Αίσθηση προκάλεσε την ίδια στιγμή η τοποθέτηση της Μιράντας Ξαφά σε σχέση με την αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Η κ. Ξαφά υποστήριξε πως ορθώς έκλεισε η αμυντική βιομηχανία διότι στοίχιζε πολλά χρήματα στο ελληνικό κράτος, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

'Από τη δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα η αμυντική βιομηχανία έχει κοστίσει στους Ελληνες φορολογούμενους 5 δις ευρώ . Και δεν υπάρχει καμμία προοπτική να επιστρέψει στη κερδοφορία. Επομένως πρέπει, αυτό λέει, η λογική, να κλείσει'.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News