default-image

Μέχρι και η ΔΕΗ "χτυπά" την ΕΑΣΗ

Κρήτη
Μέχρι και η ΔΕΗ "χτυπά" την ΕΑΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλοι εναντίον...ΕΑΣΗ, με μοναδικό σύμμαχο της, τους αγρότες που την βοήθησαν από το υστέρημα της επιδότησης τους και βέβαια την Τράπεζα Πειραιώς, που τώρα ετοιμάζεται - όπως όλα δείχνουν - να τη χρηματοδοτήσει, για να μην ξαναζήσει καταστάσεις όπως αυτές που επικράτησαν τις τελευταίες δύο μέρες, με τη διακοπή του ρεύματος λόγω χρεών!

"Όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα και ζητούμε βοήθεια, δεν το λέμε για πλάκα", λέει χαρακτηριστικά στο neakriti.gr ο πρόεδρος της Οργάνωσης Ανδρέας Στρατάκης. Πράγματι, για υπέρογκες οφειλές προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, συνεργεία της ΔΕΗ προχώρησαν χθες σε διακοπή του ρεύματος στο οινοποιείο της Παλιανής και σήμερα στο εμφιαλωτήριο κρασιού και ξυδιού στις Μαλάδες, αδιαφορώντας για την τεράστια ζημιά που προξενεί έτσι σε βάρος μιας συνεταιριστικής οργάνωσης που δίνει μάχες για να επιβιώσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο συνεταιριστής, τα χρέη ήταν περίπου 83.000 ευρώ στις Μαλάδες και 25.000 ευρώ στο οινοποιείο της Παλιανής. Ωστόσο χθες πληρώθηκαν οι οφειλές και η ρευματοδότηση αποκαταστάθηκε. Κανείς δεν ξέρει όμως, ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της ΔΕΗ. Θα βάλει στο στόχαστρο της αύριο για παράδειγμα και τις εγκαταστάσεις του Τυποποιητήριο Ελαιολάδου στη Βιομηχανική Περιοχή αλλά ακόμα και τα γραφεία της ΕΑΣΗ στη Λ. 62 Μαρτύρων;

Πάντως, ο Ανδρέας Στρατάκης αναχώρησε εκ νέου χθες για την Αθήνα.

Οι επαφές του με την Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζονται για να δοθεί τέλος σε αυτά τα προβλήματα και να αρχίζει σταδιακά η ΕΑΣΗ να "ξαναστέκεται" στα πόδια της, μέσα από δύο χρηματοδοτικά πακέτα. Το ένα είναι για την κάλυψη τέτοιων οφειλών και το άλλο για την πολιτική της στην αγορά των αγροτικών προϊόντων.

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News