default-image

"Πράσινο φως" από το υπουργείο για το Ευρωπαϊκό Σχολείο

Κρήτη
"Πράσινο φως" από το υπουργείο για το Ευρωπαϊκό Σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα βήμα για να βγει από το αδιέξοδο το Ευρωπαϊκό Σχολείο στο Ηράκλειο έκανε το υπουργείο Παιδείας, προχωρώντας μέσω συνεδρίασης του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην απόφαση να στελεχώσει με 4 δασκάλους το δημοτικό, του οποίου μέχρι και σήμερα τα μαθήματα γίνονται κανονικά μόνο για την πρώτη τάξη, ενώ οι μαθητές των υπολοίπων τμημάτων κάνουν μάθημα με τους συμμαθητές του αγγλόφωνου σχολείου, με ό,τι δυσκολίες στη διδασκαλία προκύπτουν από αυτού του είδους τη μάθηση.

Και μπορεί το υπουργείο, κατόπιν όλων αυτών των πιέσεων να άναψε το πράσινο φως για την πολυπόθητη ομαλή λειτουργία του δημοτικού, ωστόσο άγνωστο παραμένει πότε θα υπογραφεί η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση και σε πόσο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από τα σχολεία που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τρεις αναπληρωτές από το Ηράκλειο και ένας από τα Δωδεκάνησα θα κληθούν το αργότερο μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή να αποσπαστούν στο Ευρωπαϊκό.

Την ίδια ώρα, σήμερα συνεδριάζει και το αντίστοιχο όργανο του υπουργείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) για να δοθεί η έγκριση για στελέχωση με πέντε έως 6 καθηγητές που θα καλύψουν τα κενά σε γυμνάσιο και λύκειο, δίνοντας παράλληλα ένα τέλος στην υπολειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων που άγγιζε σε ποσοστό το 70%.

Στα θετικά και το γεγονός ότι κανονικά λειτουργεί και το ελληνόφωνο νηπιαγωγείο με την απόσπαση προ ημερών νηπιαγωγού στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας.

Οι κινήσεις των γονέων

Η αγωνία πάντως εξακολουθεί να είναι έκδηλη στους γονείς καθώς η κρατική αδιαφορία έχει οδηγήσει σε παρατεταμένες διακοπές και ουσιαστική αμάθεια τους μαθητές του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο, πολλοί από τους οποίους, 35 ημέρες μετά την έναρξη της νέας χρονιάς, δεν έχουν μπει ακόμη σε τάξη.

Οι γονείς, όπως υποστηρίζουν, συνεχίζουν τον αγώνα τους προκειμένου τα παιδιά τους να κάνουν επιτέλους μάθημα υπό κανονικές συνθήκες, ενώ την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματίσει νέα συνέλευση για να καθορίσουν τη νομική μορφή των κινητοποιήσεών τους.  

Ως γνωστόν έχουν ήδη στείλει εξώδικο προς το υπουργείο Παιδείας και τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, με το οποίο ζητούν να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της στελέχωσης του Ευρωπαϊκού Σχολείου, προσφεύγοντας και στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, καταγγέλλοντας για αδιαφορία τους αρμοδίους, που όπως λένε αφήνουν συστηματικά στην τύχη του το σχολείο.

Της Βάλιας Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News