default-image

Παρέμβαση WWF για το περιβαλλοντικό έγκλημα στα Σταυράκια

Κρήτη
Παρέμβαση WWF για το περιβαλλοντικό έγκλημα στα Σταυράκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την υποστήριξη και συνεργασία της WWF Ελλάς και προσωπικά του γνωστού επιστήμονα και υπεύθυνου της οργάνωσης για τους υγρότοπους της Κρήτης και των άλλων νησιών της Ελλάδας, Καλούστ Παραγκαμιάν, δίνει μάχες από σήμερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρακίων, έχοντας ήδη συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, τη ΔΕΥΑΗ και το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού, για να βάλει τέλος στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στη Σταυρακιανή Καμάρα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ζαχαρίας Χιωτάκης μετα από προσωπική συνάντηση με τον κ. Παραγκαμιάν θα θέσουν από κοινού επισήμως και εγγράφως προ των ευθυνών τους όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, που αν δεν ενεργήσουν άμεσα, θα έχουν να λογοδοτήσουν σε ανώτερες υπηρεσιακές βαθμίδες!

Ο μεγάλος στόχος που βάζουν από κοινού οι φορείς των Σταυρακίων και η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς είναι: τέλος στα βοθρολύματα και στα χημικά απόβλητα, απ' όπου κι αν προέρχονται. Ο εντοπισμός και η παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ώστε αυτό το αίσχος στο δρόμο προς τη Μεσαρά και κυρίως στη θέση Αϊ Γιάννης των Σταυρακίων, όχι μόνο να μη συνεχιστεί φέτος, αλλά να μην επαναληφθεί ποτέ, και η τοπική κοινωνία να μετατρέψει την περιοχή, έτσι όπως την οραματίζεται, σε τόπο περιπάτου, αναψυχής και εκδηλώσεων.

Η συνάντηση

Μιλώντας στο neakriti.gr χθες, ο Καλούστ Παραγκαμιάν μάς είπε: «Η συνάντηση αυτή σκοπό έχει την παροχή από την πλευρά μας συμβουλών για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν και σε ποιες υπηρεσίες θα πρέπει να αποταθούν ώστε να έχουν αποτέλεσμα. Γιατί, ξέρετε, ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι θα πάρει τηλέφωνο στην Αστυνομία και θα λυθεί το πρόβλημά του. Δεν είναι έτσι όμως. Πρέπει λοιπόν για μια διαπιστωμένη παρανομία να απευθυνθεί κανείς στις αρμόδιες υπηρεσίες. Και οι αρμόδιες υπηρεσίες ξέρουν πώς θα κινηθούν»...

Όπως εξηγεί ο κ. Παραγκαμιάν, δεν είναι μόνο το Υγειονομικό που ανήκει στις αρμόδιες υπηρεσίες. Είναι και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η Διεύθυνση Υδάτων, αφού πρόκειται για υδατορέματα. «Και για το λόγο αυτό θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κλιμάκιο ελέγχου περιβάλλοντος, να συντάξει μια έκθεση. Αυτοί θα κάνουν και αναλύσεις και θα βρουν από πού έρχονται τα λύματα αυτά»...

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News