default-image

Συναγερμός στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κρήτη
Συναγερμός στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί ποδός βρέθηκαν οι ιατρικές υπηρεσίες του αεροδρομίου Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης".  

Πιλότος αεροσκάφους της TUI που ερχόταν από Γερμανία ενημέρωσε τον αερολιμενικό ελέγχου ότι μία Γερμανίδα επιβάτης είχε χάσει τις αισθήσεις της και χρειαζόταν άμεσα ιατρική φροντίδα.

Στην γυναίκα προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες οι δύο γιατροί του αεροδρομίου ενώ έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τη παραλάβει και να τη μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες επρόκειτο για λιποθυμικό επεισόδιο χωρίς η υγεία της να διατρέχει κάποιο σοβαρό κίνδυνο

Απαραίτητη  η ιατρική κάλυψη στο αεροδρόμιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τους θερινούς μήνες κατά τους οποίους η κίνηση των επιβατών είναι μεγάλη στο Αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης" βρίσκονται κατά τις πρωινές ώρες σε επιφυλακή δύο γιατροί ενώ και το υπόλοιπο 24ωρο υπάρχει ιατρική κάλυψη με γιατρό που καλείται να δώσει τις πρώτες βοήθειες τόσο σε επιβάτες όσο και σε προσωπικό μιας και ειδικά από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο εργάζονται ανά βάρδια περίπου 1000 εργαζόμενοι ενώ συνολικά εργάζονται περίπου 3000 εργαζόμενοι. Και αυτό το νούμερο χωρίς να υπολογιστεί και το προσωπικό που εργάζεται στους γύρω χώρους όπως οι οδηγοί TAXI και λεωφορείων οι οποίοι εφόσον χρειαστούν ιατρική βοήθεια αυτή τους παρέχεται από τις ιατρικές υπηρεσίες του αεροδρομίου.

Μάλιστα από τον αερολιμενικό έλεγχο αναφέρουν ότι τα περιστατικά στα οποία χρειάστηκε η συνδρομή γιατρών ήταν αρκετά μέσα στο καλοκαίρι γεγονός που αναδεικνύει τη σπουδαιότητας της παρουσίας γιατρού στους χώρους του αερολιμένα καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News