default-image

Στη βουλή τα ''ξεχασμένα'' οδοιπορικά για τους νεφροπαθείς

Κρήτη
Στη βουλή τα ''ξεχασμένα'' οδοιπορικά για τους νεφροπαθείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ», το οποίο αναφέρεται στην απόγνωση που βρίσκονται οι νεφροπαθείς που μετακινούνται για αιμοκάθαρση και για διάστημα 14 μηνών δεν έχουν λάβει τα χρήματα που δικαιούνται από το κράτος για τα οδοιπορικά τους έξοδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ελληνική Πολιτεία δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο απέναντι στους νεφροπαθείς του νομού Ηρακλείου, οι οποίοι ενώ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, έχουν περάσει 14 μήνες μέχρι σήμερα, προκειμένου να καταβληθούν τα οδοιπορικά τους έξοδα.

Οι άνθρωποι αυτοί με παράπονο λένε πως το κράτος πρόνοιας αποτελεί παρελθόν γι' αυτούς.

 Όταν πρέπει να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση μετακινούνται με δικό τους μεταφορικό μέσο ή συγγενών τους. Καταγγέλλουν ότι, ενώ έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους στον ΟΓΑ, το κράτος σκόπιμα καθυστερεί, προκειμένου να μη τους πληρώσει τα οφειλόμενα χρήματα.

Τέλος, οι νεφροπαθείς κάνουν λόγο για πεπαλαιωμένα μηχανήματα αιμοκάθαρσης και ταλαιπωρημένοι μετά την αιμοκάθαρση αναφέρουν πως οι νοσηλεύτριες και τραυματιοφορείς δεν επαρκούν, προκειμένου να τους βοηθήσουν στη μετακίνησή τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News