default-image

Ελεύθερος ο 20χρονος από τους τρεις "θερμόαιμους"

Κρήτη
Ελεύθερος ο 20χρονος από τους τρεις "θερμόαιμους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα κρατητήρια μετά τις βαριές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν οι δράστες του πρωτοφανούς επεισοδίου το οποίο εκτυλίχθηκε στην οδό Μιλάτου στο Ηράκλειο τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ενας από τους δράστες ωστόσο, ο 20χρονος ηλεκτρολόγος από το Μαγαρικάρι, που απολογήθηκε σήμερα αφέθηκε ελεύθερος καθώς κατηγορήθηκε μόνο για αντίσταση κατά της αρχής που συνιστά πλημμέλημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας από τους δράστες που έστησαν σκηνικό άγριας συμπλοκής, εκβιάζοντας για νυχτοκάματο τους ιδιοκτήτες μπαρ και καφετεριών της περιοχής, δε δίστασε να σημαδέψει αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.

Ενώ επιχειρούσαν να τον συλλάβουν πάτησε δυο φορές τη σκανδάλη όμως οι σφαίρες είχαν τελειώσει, με την τύχη να βάζει τη σφραγίδα της ώστε η αστυνομική επιχείρηση να μην εξελιχθεί σε μακελειό.

Οι διώξεις

Σε βάρος του 28χρονου αγρότη από τις Καμάρες που έφερε το πιστόλι και πυροβόλησε τρεις φορές, εντός και εκτός του καταστήματος το οποίο  "έβαλαν στο μάτι", θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παρευρισκόμενων θαμώνων και διερχόμενων από το σημείο πολιτών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Για κακούργημα κατηγορείται και ο 29χρονος ζαχαροπλάστης από το Αρκάδι ο οποίος απαίτησε 200 ευρώ από τον 47χρονο ιδιοκτήτη μπαρ, προκειμένου να αποχωρήσουν "ειρηνικά" από το κατάστημα. Οι δυο βασικοί κατηγορούμενοι θα απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη στην Ανακρίτρια.

Για πλημμελήματα κατηγορείται ο τρίτος της παρέας, ένας 20χρονος ηλεκτρολόγος από το Μαγαρικάρι, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Το χρονικό της συμπλοκής

Η ένοπλη συμπλοκή σήκωσε στο πόδι τους κατοίκους της οδού Μιλάτου στο κέντρο του Ηρακλείου που μετατράπηκε για πολλοστή φορά σε πεδίο μάχης τα ξημερώματα του Σαββάτου. Λίγους μόλις μήνες μετά το σοβαρό τραυματισμό μιας ανυποψίαστης κοπέλας, οι σφαίρες έπεσαν βροχή με πρωταγωνιστές τους τρείς ταραξίες από τη Μεσαρά.  

Έντρομοι οι θαμώνες των νυχτερινών καταστημάτων που ήταν γεμάτα από κόσμο την ώρα εκείνη τους είδαν τους βγάζουν όπλο και να πυροβολούν αδιακρίτως, αδιαφορώντας για το θανάσιμο κίνδυνο με τον οποίο ήρθαν αντιμέτωποι δεκάδες άνθρωποι.

Όταν εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες των νυχτερινών καταστημάτων έπεσαν πάνω τους για να αποσοβήσουν τον κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος ανυποψίαστος, ο ένας από τους δράστες έφτασε στο σημείο να ζητήσει νυχτοκάματο 200€ για να αποχωρήσει ειρηνικά από το μπαρ! Αποκαλύπτοντας τις πραγματικές προθέσεις των δραστών, για τις οποίες μίλησαν στην "ΚΡΗΤΗ TV" «έξω από τα δόντια» οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Εξοργισμένοι δηλώνουν και οι κάτοικοι της περιοχής που έμειναν να παρακολουθούν τους αστυνομικούς να μαζεύουν κάλυκες και βολίδες και κάνουν το σταυρό τους που οι σφαίρες δεν έφτασαν αυτή τη φορά στα σπίτια τους.

Στην κατοχή των δραστών και στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα 9άρι πιστόλι, ένα μαχαίρι, δύο κάλυκες των 9mm, μία βολίδα πυροβόλου όπλου και ένα πλήρες φυσίγγιο των 9mm.

Tης Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News