default-image

Επί ποδός πολέμου για άλλη μία φορά οι αγρότες της Κρήτης (Ηχητικό)

Κρήτη
Επί ποδός πολέμου για άλλη μία φορά οι αγρότες της Κρήτης (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε απόγνωση οι αγρότες της Κρήτης από την απόφαση φορολόγησης των αγροτεμαχίων .

Κάνουν λόγο για ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα και ανελέητη φορομπηχτική πολιτική.

Φορολόγηση αγροτεμαχίων , πετρέλαιο, βιβλία εσόδων εξόδων, διπλή φορολόγηση, αυξημένο κόστος παραγωγής , το κόκκινο πανί για τον Κλάδο.

Επικριτικοί και για τη στάση των βουλευτών του νησιού καθώς στην Παγκρήτια συγκέντρωση τους στο Τυμπάκι  από τους 17 βρέθηκαν μόνο οι τρείς - Β.Κεγκέρογλου, Λ.Αυγενάκης, Κ.Δερμιτζάκης και από αυτούς σύμφωνα με τον ταμία της ΟΑΣΝΗ Μιχάλη Καμπιτάκη στο Ράδιο 9,84 μόνο ο Κ.Δερμιτζάκης διευκρίνισε πως θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Την Πέμπτη σε νέα Παγκρήτια συγκέντρωσή τους στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στο Ηράκλειο αναμένεται η οριστικοποίηση του τρόπου και του χρόνου της αντίδρασης τους.

Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ , Λευτέρη Αυγενάκη που με παρέμβαση του στο Ρλαδιο 9,84, υπενθύμισε στους αγρότες ότι αν συμφωνούσε δεν θα είχε υποχρεώσει τον υπουργό Οικονομίας μαζί με ακόμα 16 συναδέλφους του από την Ελληνική περιφέρεια να αποσύρει την πρώτη του πρόταση επί του θέματος.

 Παράλληλα επανέλαβε ότι ο αγροτικός κόσμος θα πρέπει να εξετάσει δύο θέματα. Αυτό της σύνδεσης της φορολόγησης τους με την παραγωγή κι όχι με την έκταση και το δεύτερο  αυτό του διαχωρισμού των κατ επάγγελμα αγροτών με τους λοιπούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News