default-image

Επιβεβαιώνει τα περί παραίτησης Καστρινάκη στενός συνεργάτης του

Κρήτη
Επιβεβαιώνει τα περί παραίτησης Καστρινάκη στενός συνεργάτης του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Βόμβα" μεγατόνων έσκασε χθες το βράδυ στο Λασίθι, με δημοσιογραφικές πληροφορίες, όπως γράψαμε από χθες, να θέλουν τον αντιπεριφερειάρχη του νομού Νίκο Καστρινάκη να επιθυμεί να υποβάλει σήμερα κιόλας την παραίτησή του στον Σταύρο Αρναουτάκη.  

Πολιτική μάχη, στο παρασκήνιο, το τελευταίο 24ωρο προκειμένου να μην υποβάλει παραίτηση ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Νίκος Καστρινάκης. Η χθεσινή αποκάλυψη της "ΚΡΗΤΗ TV" ότι ο κύριος Καστρινάκης  φέρεται αποφασισμένος να υποβάλει παραίτηση, με αφορμή τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για το ταμειακό έλλειμμα στο Δήμο Νεαπόλεως όπου ήταν δήμαρχος, σήμανε συναγερμό στην Περιφέρεια Κρήτης.

Σήμερα περιφερειακοί σύμβουλοι από το νομό Λασιθίου  επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ, και γι' αυτό έσπευσαν να ζητήσουν από τον Νίκο Καστρινάκη  να μην παραιτηθεί, αφού όπως τονίζουν, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη βάσει της οποίας να εμπλέκεται στην υπόθεση του ελλείμματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο  περιφερειάρχης Κρήτης, ενόψει και της απολογίας του Νίκου Καστρινάκη την επόμενη εβδομάδα για την υπόθεση.     

Σε δηλώσεις του o Σταύρος Αρναουτάκης ξεκαθαρίζει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο εναντίον του κ. Καστρινάκη, ενώ σημείωσε ότι και στο παρελθόν όταν είχε γίνει γνωστή η υπόθεση είχε θέσει εαυτόν στη διάθεση της Περιφέρειας.

Τα περί παραίτησης Καστρινάκη επιβεβαιώνει με δηλώσεις του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Βουλινάκης.

Τι οδήγησε τον Νίκο Καστρινάκη να θέλει να παραιτηθεί

Αφορμή φαίνεται πως στάθηκαν οι εξελίξεις στην υπόθεση της μαύρης τρύπας του 1,2 εκατομμυρίου ευρώ από το ταμείο του Δήμου Νεάπολης. Έλλειμμα το οποίο σημειώθηκε το διάστημα της θητείας του κ. Καστρινάκη ως δημάρχου της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης του Λασιθίου.

Να σημειωθεί πως η πρώην ταμίας του Δήμου Νεάπολης, βασική κατηγορούμενη στην υπόθεση με τα "χαμένα εκατομμύρια", επρόκειτο να απολογηθεί την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο ζήτησε και πήρε αναβολή από την ανακρίτρια Λασιθίου για τις 2 του Σεπτέμβρη. Την ίδια ημέρα για την υπόθεση έχει κληθεί για να απολογηθεί και ο Νίκος Καστρινάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπεριφερειάρχης παραιτείται από τη θέση τους, καθώς θέλει "ελεύθερος" πια να υπερασπιστεί την εντιμότητά του.

Από χθες το μεσημέρι, οπότε και  ο Νίκος Καστρινάκης  εκμυστηρεύτηκε  σε στενούς του συνεργάτες και πολιτικούς παράγοντες του Λασιθίου  την πρόθεσή του να παραιτηθεί από αντιπεριφρειάρχης, βρίσκεται σε εξέλιξη έντονο παρασκήνιο προκειμένου να μη υποβάλει την παραίτηση του στον περιφερειάρχη Κρήτης.

Το σίριαλ της ενδεχόμενης παραίτησης Καστρινάκη αναμένεται να κορυφωθεί την ερχόμενη εβδομάδα μετά την απολογία του στις ανακριτικές Αρχές του Λασιθίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News