Κρήτη

Σενάριο για παραίτηση-"βόμβα" στην Περιφέρεια Κρήτης

Παραίτηση-"βόμβα" αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις στην Περιφέρεια Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπεριφερειάρχης Λασίθιου Νίκος Καστρινάκης σκέφτεται σοβαρά να υποβάλει την παραίτησή του στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Αφορμή όπως όλα δείχνουν στέκεται η υπόθεση του ελλείμματος στο ταμείο του πρώην Δήμου Νεαπόλεως, όπου διετέλεσε δήμαρχος επί σειρά ετών.

Από την πρώτη στιγμή που είχε έρθει στο φως η υπόθεση με βασική πρωταγωνίστρια την ταμία του πρώην Δήμου, ο Νίκος Καστρινάκης είχε εκμυστηρευτεί ότι είναι στη διάθεση της περιφερειακής Αρχής η παραίτησή του ώστε να μη συσχετίζεται ο θεσμός με την υπόθεση που αφορούσε τον πρώην Δήμο Νεαπόλεως και τη θητεία του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στενοί συνεργάτες του κ. Καστρινάκη τον συμβουλεύουν να μην υποβάλει την παραίτηση του και να παραμείνει στη θέση του. Ο ίδιος φέρεται να δηλώνει ότι θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ταυτόχρονα να μην αποτελεί την αφορμή με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να θίγεται ο θεσμός της Περιφέρειας.

Οι σκέψεις Καστρινάκη περί παραίτησης είναι γνωστές και στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και δεν αποκλείεται ακόμη και αύριο να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δυο ανδρών, όποτε και θα κριθεί αν τελικώς θα την υποβάλει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια