default-image

Πιάνουν δουλειά από Σεπτέμβρη χιλιάδες άνεργοι στην Κρήτη

Κρήτη
Πιάνουν δουλειά από Σεπτέμβρη χιλιάδες άνεργοι στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες προσλήψεις για την Κρήτη επιφυλάσσει ο Σεπτέμβριος, και κατά συνέπεια χιλιάδες χαμόγελα για όλους όσοι επιθυμούν μια πολυπόθητη θέση εργασίας σε Δήμους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Εργασίας.

Μόνο για την Κρήτη, και σύμφωνα με τα στοιχεία Εργασίας, αναμένεται να προσληφθούν 2.788 άτομα, εκ των οποίων 1.307 στο Ηράκλειο, 666 στα Χανιά, 390 στο Ρέθυμνο και 307 στο Λασίθι.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ

Μινώα Πεδιάδας

Αγίου Βασιλείου

Αγίου Νικολάου

Οροπεδίου Λασιθίου

ΣΥΝΟΛΟ ΚΡΗΤΗΣ

2.698 ΘΕΣΕΙΣ

Σε πανελλαδικό επίπεδο 40.000 θέσεις θα καλύψουν άνεργοι με πεντάμηνες συμβάσεις και 10.000 θέσεις θα καλύψουν άνεργοι με επτάμηνες συμβάσεις εργασίας.

Ήδη για τις πρώτες 40.000 θέσεις έχει ολοκληρωθεί η κατανομή τους. Επισημαίνεται ότι όσοι απασχοληθούν στα προγράμματα αυτά θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ένσημα.

Οι προκηρύξεις θα αρχίσουν σταδιακά να δημοσιεύονται με τις ειδικότητες, ενώ οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνεργοι 16-29 ετών.

Οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι ΔΕ κατεύθυνσης πληροφορικής, ΠΕ, ΤΕ διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, διοίκηση επιχειρήσεων, ΔΕ διοικητικοί, καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων, ΠΕ, ΤΕ, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι, φυσιοθεραπευτές, ΔΕ βοηθοί βρεφοκόμοι, νοσηλευτές, καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων.

Των Βάλιας Μπούη - Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News