default-image

Δεκάδες τόνοι τροφίμων μοιράστηκαν στο Αρκαλοχώρι

Κρήτη
Δεκάδες τόνοι τροφίμων μοιράστηκαν στο Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η οικονομική κρίση κρατά γονατισμένες δεκάδες οικογένειες στην περιφέρεια της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Βιάννου και Καστελίου.

Εκατοντάδες άνθρωποι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν, ούτε ένα πιάτο φαγητό για τα παιδιά τους, όμως έχουν στο πλευρό τους την Εκκλησία η οποία παραμονές της μεγάλης γιορτής της Παναγίας, υλοποιεί μια ακόμη μεγάλη προσφορά με αποδέκτες μόνους και αδύναμους ανθρώπους.

Το πρωί με αφετηρία το νέο Πολύκεντρο της Μητρόπολης, ξεκίνησε η διανομή δεκάδων τόνων τροφίμων τα οποία με τη συνδρομή κάθε εφημέριου, θα φτάσουν στα σπίτια των ανθρώπων που αναζητούν και χρειάζονται χέρι βοήθειας, όπως έχει διαπιστώσει ο τομέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μητρόπολης, του οποίου προΐσταται ο π. Θεολόγος Αλεξανδράκης.

Τις τσάντες με τρόφιμα μακράς διαρκείας, τυρί, πατάτες και κοτόπουλα παρέλαβαν το πρωί οι ιερείς της μητρόπολης παρουσία του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου - Βιάννου και Καστελίου  ο οποίος έστειλε μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης σε όσους έχουν ανάγκη.

Τα τρόφιμα εξασφαλίστηκαν αφενός στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, κάποια είδη αγοράστηκαν από τη μητρόπολη ενώ σημαντική συμβολή στην προσπάθεια τόνωσης των ανήμπορων οικονομικά πολιτών υπήρξε και από επιχειρηματίες του Ηρακλείου και του Αρκαλοχωρίου.

της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News