default-image

Όχι πρόχειροι και αυθαίρετοι σχεδιασμοί στα σχολεία του Ν. Ηρακλείου

Κρήτη
Όχι πρόχειροι και αυθαίρετοι σχεδιασμοί στα σχολεία του Ν. Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις αυθαίρετες μεταβολές σχολικών μονάδων στο Νομό Ηρακλείου και ειδικότερα στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος και όσον αφορά στο Δημοτικό Σχολείο Παναγιάς, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, διαβιβάζοντας επιστολή του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρία Καλογεράκη.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην επιστολή «έπειτα από την έντονη διαμαρτυρία τόσο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, όσο και άλλων Δήμων και φορέων, στη γνωστοποίηση των κατευθύνσεων του Σχεδίου Κ.Υ.Α. για την κατάργηση σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και με τις νέες εξελίξεις, υπήρχε η δέσμευση ότι αφού προηγηθεί σχετική ενημέρωση στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση.

Αντί αυτού, ενημερωνόμαστε ότι από τα 7 σχολεία που σχεδιαζόταν να συγχωνευτούν στο Νομό Ηρακλείου, με Υπουργική Απόφαση προγραμματίζεται να καταργηθούν 4, ανάμεσα στα οποία και το Δημοτικό Σχολείο Παναγιάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας».

Όπως αναφέρει στην παρέμβασή του ο Λευτέρης Αυγενάκης: «το Δημοτικό Σχολείο Παναγιάς διαθέτει ίδιο αριθμό μαθητών με τα σχολεία που σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση παραμένουν σε λειτουργία, αλλά και σύγχρονες και κατάλληλες κτιριακές υποδομές.

Αντίθετα το δωδεκαθέσιο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου είναι ήδη κορεσμένο από προηγούμενες συγχωνεύσεις και συστεγάζεται με το Ειδικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, για την εξυπηρέτηση του οποίου δεν υπάρχουν αίθουσες. Συν τοις άλλοις δεν υπάρχει ενδοδημοτικό δίκτυο συγκοινωνίας και το οδικό δίκτυο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα».

Τέλος, όπως αναφέρεται στην επιστολή που διαβιβάζει ο Λευτέρης Αυγενάκης, «η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας, είναι κάθετα αντίθετη με αυθαίρετες αποφάσεις και ζητά σαφείς απαντήσεις από το Υπουργείο, αιτιολογώντας τα κριτήρια λήψης της απόφασης».      

«Το Υπουργείο οφείλει να αντιμετωπίσει το ζήτημα συνολικά, τηρώντας τη δέσμευσή του, και όχι να προχωρά σε ένα πρόχειρο, αλλά και αυθαίρετο σχεδιασμό, που δε στηρίζεται ούτε στη λογική, ούτε στα πλαίσια της ασκούμενης πολιτικής, χωρίς κριτήρια, χωρίς ιεράρχηση, χωρίς διάλογο, χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση, χωρίς ουδέποτε να δοθεί αιτιολόγηση, χωρίς ουδέποτε να ληφθούν υπόψη οι εκπαιδευτικές ανάγκες κάθε περιοχής, χωρίς ουδέποτε να προηγηθεί συνεργασία», όπως επισημάινει στην επιστολ/η του ο Δήμαρχος Μινώα κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News