default-image

ΣΥΡΙΖΑ: "Κάλεσμα αγώνα"

Κρήτη
ΣΥΡΙΖΑ: "Κάλεσμα αγώνα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η τρικομματική κυβέρνηση της καταστροφής αφού κέρδισε τις εκλογές με εκβιασμούς και ψέματα, επένδυσε αμέσως μετά στο φόβο, στη διαίρεση της κοινωνίας, στον αυταρχισμό και τη βία, για να περάσει τα αντιλαϊκά, αντεργατικά και αντικοινωνικά της μέτρα! Η πραξικοπηματική επίθεση στο δημόσιο αγαθό της ανεξάρτητης ενημέρωσης και της ελευθερίας της έκφρασης ξεχείλισε το ποτήρι!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Συμπολίτισσες και συμπολίτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, λαέ του Ηρακλείου! Η αντίσταση και η μάχη για την ανατροπή, αποτελεί σήμερα περισσότερο από ποτέ, πατριωτικό καθήκον!

Η κυβέρνηση έχει χάσει πια κάθε μέτρο και κάθε κοινωνική ανοχή! Δεν έχει πλέον πολιτικά και ηθικά τη νομιμοποίηση του ελληνικού λαού! Δεν μπορούμε άλλο να ανεχτούμε την αιμορραγία νέων ανθρώπων, που μεταναστεύουν κατά χιλιάδες, τα εκατομμύρια των ανέργων, των ανασφάλιστων, των επισφαλώς εργαζομένων, τα καταπατημένα εργασιακά δικαιώματα, τις διαρκείς παραβιάσεις του συντάγματος, την καταρράκωση της δημοκρατίας και την καταπάτηση των δημοκρατικών θεσμών! Η κυβέρνηση της κοινωνικής αναλγησίας και των θεσμικών πραξικοπημάτων πρέπει να ανατραπεί τώρα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταθέτει πρόταση νόμου για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που αφορούν στη φίμωση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, καθώς και την άρση όλων των συνεπειών που προκύπτουν απ' αυτήν, αφού στερούνται πλειοψηφίας στη βουλή! Όμως το σημαντικό είναι ένας διαρκής δημοκρατικός λαϊκός ανένδοτος αγώνας, για την ανατροπή, για την υπεράσπιση της ελευθερίας έκφρασης και της κοινωνικής συνοχής! Την κυβέρνηση θα ρίξει ο λαός και όχι οι μαριονέττες του Σαμαρά!

Καλούμε όλο το λαό, τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τις συλλογικότητες και τους φορείς, τους νέους και τις νέες, σε ένα ειρηνικό ξεσηκωμό, σε ένα ανένδοτο για να πέσει η κατάπτυστη κυβέρνηση της υποταγής! Καλούμε σε συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 13 Ιουνίου! Καλούμε όλους και όλες την Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί στην ΕΡΑ Ηρακλείου (Μάχης Κρήτης 161, στην παλιά γέφυρα του Λίντο!) Ζητάμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού! Απαιτούμε να πάρουμε πίσω τη ζωή μας! Δεν ανεχόμαστε να μη μπορούμε να κάνουμε όνειρα, να μην έχουμε αξιοπρέπεια!

Για το μέλλον, για τη σωτηρία της πατρίδας, για την αξιοπρέπειά μας, να μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε απόφαση ανατροπής!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News