default-image

Ο Κ.Δερμιτζάκης για την ΕΡΤ

Κρήτη
Ο Κ.Δερμιτζάκης για την ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πολιτική της λιτότητας και του ξεπουλήματος της χώρας που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει χωρίς αυταρχισμό και καθημερινά πραξικοπήματα. Μετά τις επιστρατεύσεις των εργαζομένων και την αστυνομική βία ήρθε και η ώρα της σιωπής.

Με άθλια επιχειρήματα, με έκνομες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με θεατρικές αντιδράσεις από τους συνεταίρους της και με ανοιχτή υποστήριξη από τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση Σαμαρά μεθόδευσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, της δημόσιας τηλεόρασης, για να επιβάλει τη σιωπή στη κοινωνία.

Κάνουν ανθρωποθυσίες για χάρη της Τρόικα και απολύουν 2.500 χιλιάδες υπαλλήλους σε μια νύχτα. Με το ίδιο παράνομο προεδρικό διάταγμα μπορούν να κλείσουν και να ξεπουλήσουν σε «κολλητούς» κάθε ΔΕΚΟ. Να απολύσουν χιλιάδες υπαλλήλους ώστε όσοι δουλεύουν να παίρνουν το πολύ 500 ευρώ.

Δεν τους φτάνουν οι απολύσεις. Θέλουν να επιβάλλουν τον έλεγχο και τη σιωπή της κοινωνίας. Αυτό μόνο με ουσιαστική κατάργηση της Δημοκρατίας μπορούν να το πετύχουν. Γι' αυτό κυβερνούν πια με επιστρατεύσεις και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο αγώνας δεν είναι πια μόνο για την υπεράσπιση των μισθών και των δικαιωμάτων αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία.  Είναι υπόθεση του λαού.

Θα τους σταματήσουμε!

                                    Κωστής Δερμιτζάκης

                                    Βουλευτή Λασιθίου

                                    ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News