default-image

Το ΕΚΗ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Κρήτη
Το ΕΚΗ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ τάσσεται το ΕΚΗ καθώς όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο Δημόσιος Φορέας Ραδιοτηλεόρασης, και οι Περιφερειακή Ραδιοφωνικοί σταθμοί, όπως στην περιφέρεια μας η Ε.Ρ.Α Ηρακλείου, παράγουν πλούσιο και σημαντικό έργο, τόσο στον τομέα της ενημέρωσης όσο και του πολιτισμού, που δεν υποκαθίστανται από οποιοδήποτε άλλο σχήμα, το οποίο δεν θα έχει δημόσιο χαρακτήρα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση επισημαίνεται:"

Με την λογική <<Προκρούστη>> συνεχίζεται η παραγωγή << πολιτικής >> της Ελληνικής  κυβέρνησης για τον δημόσιο  ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Τα λουκέτα  σε δεκάδες συχνότητες σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς κανένα προφανή λόγο, παρά  μόνον αυτού, του να ικανοποιηθούν τα αδηφάγα ένστικτα τόσο των χειριστών των αποτυχημένων πακέτων διάσωσης ( με ομολογία και του ΔΝΤ) αλλά και όσων περιμένουν να σκυλεύσουν το  σώμα της ΕΡΤ , οδηγούν σε σκέψεις για ξεπούλημα του Φορέα, και φραγή της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελεύθερης  πλουραλιστικής ενημέρωσης του πολίτη.

Αυτό που προβάλλεται με τυμπανοκρουσίες ως << εξορθολογισμός>> δεν είναι παρά ένα ακόμα πρόσχημα να ικανοποιήσουν τους <<αφεντάδες>> τους …

Ο Δημόσιος Φορέας Ραδιοτηλεόρασης, και οι Περιφερειακή Ραδιοφωνικοί σταθμοί, όπως στην περιφέρεια  μας η Ε.Ρ.Α Ηρακλείου, παράγουν πλούσιο και σημαντικό έργο, τόσο στον τομέα της ενημέρωσης όσο και του πολιτισμού, που δεν υποκαθίστανται από οποιοδήποτε άλλο σχήμα, το οποίο δεν θα έχει δημόσιο χαρακτήρα.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο συρρίκνωσης και απαξίωσης της ΕΡΤ Α.Ε. αντίθετα  αυτού που ζητούμε  είναι η ενδυνάμωση του ρόλου της κυρίως για εμάς εδώ στην περιφέρεια.

Η ΕΡΤ είμαστε εμείς ! Αυτό το σύνθημα  του Δημοσίου φορέα Ραδιοτηλεόρασης Ενημέρωσης και Πολιτισμού, το ασπαζόμαστε πλήρως και ως εκ τούτου κάθε προσπάθεια που εξυφαίνεται, θα στρέφεται εναντίον μας.

Καλά θα κάνουν κάθε λογής <<παπαγαλάκια>>, από όπου  και αν προέρχονται, να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να μην προσπαθούν να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη κατά τη προσφιλή τους συνήθεια, με στόχο τη συρρίκνωση ή ακόμα και το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι ξέρουν και μπορούν να υπερασπιστούν  την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και το μέλλον τους και δεν τα διαπραγματεύονται και δεν τα παραχωρούν σε κανένα.

Τους προειδοποιούμε, ότι έχουμε και μνήμη και γνώση και θέληση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News