default-image

Με διασώστες και ασθενοφόρα επανδρώνεται το ΕΚΑΒ Κρήτης

Κρήτη
Με διασώστες και ασθενοφόρα επανδρώνεται το ΕΚΑΒ Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με νέα ασθενοφόρα και κινητές μονάδες διάσωσης αναμένεται να εξοπλιστεί η Κρήτη τους επόμενους μήνες, όπως διαβεβαίωσε απόψε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κρήτη ΤΒ ο νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δημήτρης Παπαγιαννίδης που βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο νησί.

Την επόμενη εβδομάδα εκτιμά ότι θα γίνει διαγωνισμός με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από επιστήμονες θα αποφασίσει για το που θα διατεθούν 167 οχήματα διαβεβαιώνοντας όμως παράλληλα ότι και στην Κρήτη θα υπάρξει ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 8 μήνες.

Όσο για τις ελλείψεις στο προσωπικό που καταγράφονται και στο νησί μας και δη εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου που ο πληθυσμός στο νησί τριπλασιάζεται, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ τόνισε ότι το Ηράκλειο δεν αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο τα άκρα της Κρήτης και δη το Λασίθι και τα Χανιά. Μάλιστα υποστήριξε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα 155 άτομα αναμένεται να στελεχώσουν το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας σε όλη την χώρα.

Σε ότι αφορά το θέμα που έχει προκύψει με το ασθενοφόρο της Ιεράπετρας που για να εφοδιαστεί θα πρέπει να πηγαίνει στη Νεάπολη και χωρίς 24ώρη κάλυψη λόγω ελλιπούς επάνδρωσης, ο κ. Παπαγιαννίδης προς το παρόν δεν έδωσε άλλη λύση υποστηρίζοντας ότι προς το παρόν δεν μπορεί να αλλάξει το συγκεκριμένο καθεστώς καθώς ο συγκεκριμένος πρατηριούχος είναι ο μοναδικός που έχει δεχτεί να κάνει σύμβαση με το ΕΚΑΒ με ότι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά την καθυστέρηση στην πληρωμή του από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ τέλος σημαντικό ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων σε περιοχές όπου το ΕΚΑΒ δεν έχει τομείς καλούνται να παίξουν επιχειρηματίες του τουρισμού. Για παράδειγμα σε μια περιοχή που υπάρχει ανάγκη για ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με διασώστη  να βρίσκεται επί ποδός με συνεχείς βάρδιες, να βρεθεί για τους διασώστες τόπος παραμονής  ούτως ώστε η περιοχή θα καλύπτεται 24ώρε το 24ώρο. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με την κατάσταση που επικρατεί στην Λέσβο.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News