default-image

"Η κοινωνία του Ηρακλείου εκπέμπει SOS"

Κρήτη
"Η κοινωνία του Ηρακλείου εκπέμπει SOS"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιστορικές "επιτυχίες" της τρικομματικής κυβέρνησης των αντιλαϊκών μέτρων και τα success story's των πολιτικών υπευθύνων της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, βρίσκουν την κορύφωσή τους στις 500 εντολές διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος την ημέρα και στην καθημερινή υλοποίηση 50 από αυτές!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, διευκρινίζοντας πως «στο Ηράκλειο δηλαδή έχουμε περίπου 350 διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την εβδομάδα και 3.500 εντολές σε αναμονή! (Τα στοιχεία αυτά είναι επίσημα)».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αλληλέγγυος με τον αγώνα των «Πολιτών Κατά Του Χρέους», της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών, μεμονωμένων πολιτών και άλλων συλλογικοτήτων, θέλοντας να βοηθήσει να υψωθεί ασπίδα κοινωνικής προστασίας ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, συμμετείχε με την παρουσία μελών της ΝΕ Ηρακλείου και της βουλευτού Μαρίας Διακάκη, σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 8:00 το πρωί στην πύλη της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με το διευθυντή της ΔΕΗ, επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη η τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει χιλιάδες νοικοκυριά στο νομό Ηρακλείου. Η αντιπροσωπεία των συλλογικοτήτων και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θέσαμε στο διευθυντή της ΔΕΗ τα εξής αιτήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η τραγική κατάσταση:

1. Επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου σε άτομα που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΗ.

2. Να μη γίνονται διακοπές ρεύματος χωρίς προειδοποίηση.

3. Να δοθεί ποσοστό από το τέλος κοινωνικής ωφέλειας (με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια) προκειμένου να μη διακόπτεται το ρεύμα, σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν.

4. Να δοθεί οδηγία στα συνεργεία, ώστε να μην προβαίνουν σε διακοπές παραβιάζοντας το οικογενειακό άσυλο και χωρίς να έχουν ειδοποιηθεί οι πολίτες.

5. Να γίνει αναστολή των διακοπών ρεύματος μέχρι να διαβιβαστούν και να συζητηθούν να παραπάνω αιτήματα.

Τη Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 8.00 το πρωί, δίνουμε ξανά ραντεβού  στην πύλη της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι προκειμένου να πάρουμε θετική απάντηση από τη ΔΕΗ στα αιτήματα που τέθηκαν. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει μπλοκάρισμα των συνεργείων διακοπής ρεύματος.

Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 8.00 το πρωί στην πύλη της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι!

Πολλοί είμαστε πιο δυνατοί! Να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας απροστάτευτο! Κοινωνική αλληλεγγύη είναι η απάντηση στην αναλγησία και την ακραία κοινωνική βία που ασκείται από την κυβέρνηση στο λαό!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News