default-image

Ανθρώπινα δράματα στη ΔΕΗ - 49χρονη πήγε με τη συσκευή οξυγόνου

Κρήτη
Ανθρώπινα δράματα στη ΔΕΗ - 49χρονη πήγε με τη συσκευή οξυγόνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μικρά και μεγάλα δράματα… εκτυλίσσονται καθημερινά στα γραφεία της ΔΕΗ σε όλη την Κρήτη όπου προσέρχονται νέοι, ηλικιωμένοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, οικογενειάρχες και κυρίως άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας για να κάνουν έκκληση να μην τους κόψουν το ρεύμα για ανεξόφλητους λογαριασμούς ή να προσπαθήσουν να τακτοποιήσουν με δόσεις το δυσβάσταχτο χαράτσι.

Μία από αυτές τις εικόνες καταγράφηκε το πρωί έξω στο Τσαλικάκι, όπου όσοι αντίκρισαν τη γυναίκα (στη φωτογραφία) συγκλονίστηκαν από το θέαμα.

Με τη συσκευή οξυγόνου περίμενε στον προθάλαμο του γραφείου του διευθυντή της ΔΕΗ, ζητώντας κατανόηση και ανθρωπιά, η 49χρονη από περιφερειακό δήμο του Ηρακλείου.

Η γυναίκα είχε μαζί της ιατρικές βεβαιώσεις που δείχνουν ότι αντιμετωπίζει τόσο προβλήματα υγείας, όσο και τους υπέρογκους λογαριασμούς που συσσωρεύτηκαν, αφού τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της είναι άνεργοι, ενώ με δυσκολία εξασφαλίζουν ένα πιάτο φαγητό για τρία παιδιά τους.

Η οικογένεια έχει ξαναπασχολήσει τη ΔΕΗ, ωστόσο η τραγική κατάσταση της 49χρονης δεν άφησε ασυγκίνητη τη διοίκηση, η οποία διαβεβαίωσε πως δε θα γίνει διακοπή ρεύματος και θα γίνει προσπάθεια η τεράστια οφειλή για τα δεδομένα μιας άπορης οικογένειας να ρυθμιστεί.

Η 49χρονη απευθύνει έκκληση να βρεθεί δουλειά για το σύζυγο της είτε για οικονομική και ιατρική βοήθεια ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση της. Η οικογένεια διαθέτει λογαριασμό στην Αγροτική Τράπεζα με αριθμό 368 01 019191 94.

Ιστορίες όπως αυτή εκτυλίσσονται, όμως, καθημερινά στη ΔΕΗ αποδεικνύοντας ότι πολλοί Κρητικοί παλεύουν πλέον για τα στοιχειώδη: το καθημερινό φαγητό, το φως, το νερό...  

Έλλη Κοκάλη- Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News