default-image

"Γροθιά στο στομάχι": Οικογένεια με 3 παιδιά χωρίς ρεύμα

Κρήτη
"Γροθιά στο στομάχι": Οικογένεια με 3 παιδιά χωρίς ρεύμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδός ονείρων για τα τρία μικρά αγόρια της οικογένειας του 31χρονου Κώστα Διακαντώνη. Μια οικογένεια, σε ένα παλιό σπίτι στην Κομνηνών, στον αριθμό 86, στις Πατέλες. Κι ένα πρωί ήρθαν από τη ΔΕΗ και τους αφαίρεσαν το ρολόι. Η ανεργία είναι η νέα φριχτή πραγματικότητα σήμερα για το νεαρό ζευγάρι. Το μικρότερο παιδάκι το έστειλαν στη γιαγιά, αδυνατώντας να του εξασφαλίσουν ακόμα και τη διατροφή του. Κι όμως. Τίποτα απ' όλα αυτά δε συγκινεί τους υπεύθυνους της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Όσο κι αν τους παρακάλεσε ο Κώστας να τους επανασυνδέσουν το ρεύμα, εκείνοι επικαλέστηκαν... τους νόμους του κράτους, ενώ τον απείλησαν ότι θα τον έβαζαν ακόμα και στη φυλακή, αν συνέχιζε να παίρνει ρεύμα με την μπαλαντέζα που συνέδεσε τον τελευταίο καιρό από το απέναντι σπίτι!

Εφιάλτης

Καμία ευαισθησία. Κανένα έλεος. Καμία κίνηση ανθρωπιάς και κατανόησης από τους εκπροσώπους της ΔΕΗ. Ο Κώστας και η Μαρία μετρούν τις πληγές τους, με τους τελευταίους μήνες που ο 31χρονος έχασε τη δουλειά που είχε στην κεντρική λαχαναγορά του Ηρακλείου να είναι η πιο εφιαλτική περίοδος για την, έτσι κι αλλιώς, φτωχή τους οικογένεια.

Αν είχαν τη δυνατότητα, τουλάχιστον, να βάλουν κάποια φωτοβολταϊκά, θα μπορούσαν να καλύπτουν τις βασικότερες ανάγκες τους σε ρεύμα. Όμως είναι μια τεχνολογία που, ενώ έκαναν τη σχετική έρευνα, κατάλαβαν ότι δε θα μπορούσαν να την τοποθετήσουν στο σπίτι τους.

Και συνεχίζουν να μαγειρεύουν με το πετρογκάζ.

Αλλά χωρίς ρεύμα δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τις σωστές συνθήκες που θα έπρεπε να έχουν για να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα τρία αγγελούδια τους. «Αναγκαστήκαμε και στείλαμε στη μάνα μου το μικρότερο γιο μας. Δεν έχουμε να τον ζήσουμε», λέει η Μαρία και ξεσπάει σε κλάματα αυθόρμητα, χωρίς να μπορεί να σταματήσει για αρκετή ώρα.

«Όποιος μπορεί ας μας βοηθήσει. Με κάθε τρόπο. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα», λέει και ο Κώστας, που μας παρακαλεί να δημοσιεύσουμε τον αριθμό του κινητού του για όποιον θα ήθελε να προσφέρει τρόφιμα ή χρήματα στην οικογένεια με τα τρία αγγελούδια. Είναι το 6955/680.615.

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News